Orientační nabídka


 

Ústecký kraj vyzývá DPÚK k dodržování zákonů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj vyzývá DPÚK k dodržování zákonů
Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) dnes (26.7.2006) doručil Krajskému úřadu Ústeckého kraje oznámení, v němž uvádí, že od 1. srpna tohoto roku přestane zajišťovat veřejnou autobusovou dopravu na spojích, jejichž seznam přiložil přílohou. Představitelé kraje, hejtman Jiří Šulc i jeho zástupce a náměstek Radek Vonka konstatovali, že rozhodnutí společnosti zajišťující v Ústeckém kraji přibližně tři čtvrtiny veškeré meziměstské autobusové dopravy je v rozporu se zákonem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26.7.2006

 

Ústecký kraj vyzývá DPÚK k dodržování zákonů

 

Dopravní podnik Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) dnes (26.7.2006) doručil Krajskému úřadu Ústeckého kraje oznámení, v němž uvádí, že od 1. srpna tohoto roku přestane zajišťovat veřejnou autobusovou dopravu na spojích, jejichž seznam přiložil přílohou. Představitelé kraje, hejtman Jiří Šulc i jeho zástupce a náměstek Radek Vonka konstatovali, že rozhodnutí společnosti zajišťující v Ústeckém kraji přibližně tři čtvrtiny veškeré meziměstské autobusové dopravy je v rozporu se zákonem. „Dvakrát jsem představitele dopravní společnosti vyzýval, aby podle zákona sdělili, které linky nebudou provozovat. Na moje výzvy však nikdy neodpověděli. Pokud DPÚK přestane ze dne na den provozovat veřejnou autobusovou dopravu na linkách, k nimž má platné licence a schválené jízdní řády, aniž to oznámí příslušnému dopravnímu úřadu nejméně tři měsíce předem, potom je to porušení zákona. My s tímto postupem nesouhlasíme a vyzýváme DPÚK k plnění zákonů platných v České republice,“ komentoval okamžitě aktuální dění hejtman Jiří Šulc.

 „Na nezákonnost avizovaného postupu jsem upozornil ředitele DPÚK při osobní schůzce. Proti takovému porušení zákona je však možné se bránit jen obtížně a my nyní začínáme přijímat řadu opatření, která by dopady avizovaného rozhodnutí DPÚK na občany pomohly zmírnit,“ doplnil Radek Vonka.

Zástupce hejtmana zahájil urychlené jednání s vítězem koncesního řízení, společností ČSAD Česká Lípa a.s., s nímž hejtman Jiří Šulc podepsal smlouvu o základní dopravní obslužnosti počátkem června tohoto roku. „S tímto dopravcem jsme otevřeli urychlená jednání o vydání licencí na vysoutěžené linky, bez zbytečných průtahů mohou být vydány v rozmezí několika dnů,“ uzavřel Radek Vonka.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.7.2006 / 28.7.2006 | Zveřejnit od-do: 26.7.2006-26.8.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém