Orientační nabídka


 

Ústecký kraj získal dotaci na nový intranet pro svůj úřad

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Žádost hejtmana Jiřího Šulce a odboru evropských projektů o grant na zřízení nového intranetu pro krajský úřad byla úspěšná. Finanční mechanizmus EHP/Norsko přispěje kraji na intranet částkou 350 tisíc Euro.
 

 
 

Ústecký kraj získal dotaci na nový intranet pro svůj úřad

 

Grant ve výši bezmála 350 tisíc EUR, tedy přibližně 10,5 milionu korun, získal Ústecký kraj na projekt zřízení nového intranetu pro krajský úřad. Žádost o finanční prostředky na realizaci projektu úspěšně předložil hejtman Ústeckého kraje spolu s odborem evropských projektů. „Zefektivnění práce krajského úřadu je podle mne úzce spojeno s jeho modernizací a co největším využitím informační techniky. Proto jsem dal podnět k tomu, aby odbor evropských projektů podal žádost o grant na podporu projektu, který umožní větší využití počítačů při vnitřní komunikaci krajského úřadu,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

Projekt  s názvem „Portálový intranet Ústeckého kraje“ by měl v rámci úřadu propojit jednotlivé počítačové aplikace, zrychlit a zjednodušit výměnu informací a dokumentů, a modernizovat hardware a software. Nový portálový intranet by měl krajský úřad mít do konce března příštího roku. V současné době  probíhá výběrové řízení na jeho dodavatele.

Celkový rozpočet projektu je 410 819 EUR, přičemž grant z Finančního mechanizmu EHP/Norsko tvoří 85% z této částky. „Získat  dotaci na realizaci projektu rozhodně nebylo jednoduché. Zájem o peníze z Finančního mechanizmu EHP/Norsko je poměrně velký a tento dotační zdroj má také velmi přísná pravidla pro rozhodování o tom, které projekty z něj budou podpořeny. O to víc mě těší, že Ústecký kraj z něj získal už druhý grant. Ze stejného dotačního zdroje jsme totiž před časem dostali prostředky na opravy zámku Nový Hrad v Jimlíně,“ připomíná Jiří Šulc. „Zároveň doufám, že to nejsou granty poslední. V současné době probíhá schvalování dalších dvou projektů, které jsme do Finančního mechanizmu  EHP/Norsko předložili. Jeden je zaměřen na obnovu dětských hřišť  některých našich příspěvkových organizací tak, aby byla vyhovovala normám EU, druhý pak na další fázi oprav na zámku v Jimlíně,“ dodává hejtman.   

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.7.2007 / 10.7.2007 | Zveřejnit od-do: 10.7.2007-10.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém