Orientační nabídka


 

Ústecký kraj získal ocenění za nejpůsobivější malou expozici na veletrhu Holiday World

Na výstavišti PVA Expo Letňany v Praze se uskutečnil 32. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World & Region World, kde svou turistickou nabídku na nadcházející sezónu prezentoval také Ústecký kraj.
Tisková zpráva ze dne 19. března 2024
Nejpůsobivější expozicí do 60 m² na letošním veletrhu Holiday World byla expozice Ústeckého kraje
 

 
 
V expozici prezentovali zástupci destinačních agentur cestovního ruchu Ústeckého kraje, návštěvníci si odnášeli nabídku z Českého středohoří, Českého Švýcarska, Krušnohoří a Dolního Poohří. Expozice byla laděna do barev Ústeckého kraje, avšak prim hrála zelená barva chmelnic. A nebyla to náhoda, ale jasně vyslaný signál. Signál, že Ústecký kraj se pyšní už dvěma památkami zapsanými na seznam UNESCO, od konce roku 2023 přibyl na seznamu Žatec a krajina žateckého chmele.

Kvalitu a pozitivní dopad propagačních aktivit Ústeckého kraje a jeho čtyř destinačních agentur v roce 2023 ohodnotili zástupci z řad odborníků hned několikrát. Samotná expozice Ústeckého kraje získala od pořadatele veletrhu firmy ABF, a. s. ocenění za 1. místo v kategorii Nejpůsobivější expozice do 60 m²

Soutěž Velká cena cestovního ruchu, kterou její pořadatelé COT group a ABF, a. s. pořádali již po sedmnácté, se v kategorii „Nejlepší turistický produkt“ těšil největšímu zájmu přihlašovatelů, letos se sešlo 27 přihlášek. V silné konkurenci se u poroty nejvíce prosadil projekt Hřebenovka Český Švýcarskem, který do soutěže přihlásila obecně prospěšná společnost České Švýcarsko. Cílem projektu je rozmělnit overtourismus v této oblíbené turistické destinaci.

Ústecký kraj se účastnil v expozici Středních Čech křtu Cykloprůvodce Labské stezky 2024, který je turisty poptáván po celé délce trasy od pramene Labe v Krkonoších až do Hamburku. Ústecký kraj podporuje společný rozvoj Labské stezky. Především díky podpoře krajů, statutárních a dalších měst, ale i turistických organizací a destinačních agentur se Labská stezka kvalitativně každým rokem vylepšuje.

„Veletrh cestovního ruchu Holiday World & Region World je pro Ústecký kraj definitivní tečkou za loňskou turistickou sezónou, neboť právě díky každoročním odborným oceněním můžeme poměřovat kvalitu, marketingové aktivity a kreativitu našich projektů s konkurencí. Veletrh je ovšem i příslibem do nadcházející turistické sezóny, příslibem kvalitní nabídky cestovního ruchu v Ústeckém kraji,“ vyzdvihl význam veletrhu náměstek hejtmana Ústeckého kraje a radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Jiří Řehák a dodal: „Oboje je pro nás důležité a jsem velice rád, že se nám to daří.“

Nejpůsobivější expozicí do 60 m² na letošním veletrhu Holiday World byla expozice Ústeckého kraje
Nejpůsobivější expozicí do 60 na letošním veletrhu Holiday World byla expozice Ústeckého kraje

Křest Cykloprůvodce Labská stezka pro rok 2024
Křest Cykloprůvodce Labská stezka pro rok 2024

 

Expozice Ústeckého kraje lákala i na město Žatec a krajinu žateckého chmele, dvě památky zapsané na seznam UNESCO
Expozice Ústeckého kraje lákala i na město Žatec a krajinu žateckého chmele, dvě památky zapsané na seznam UNESCO

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 19.3.2024 / 19.3.2024 | Zveřejnit od: 19.3.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém