Orientační nabídka


 

Ústecký pakt zaměstnanosti

logo ÚK
První pracovní setkání k ustavení Ústeckého paktu zaměstnanosti se uskutečnilo na Krajském úřadu Ústeckého kraje. Vedle hejtmana Oldřicha Bubeníčka a radních Martina Kliky a Jana Szántó se jednání zúčastnili představitelé organizací a institucí, kteří reprezentují důležité partnery na trhu práce.
 

 
 

„K dnešnímu jednání vede společný zájem vedení kraje aktivně se podílet na řešení problematiky vysoké míry nezaměstnanosti v našem kraji. Chceme přitom využít zkušenosti z paktu zaměstnanosti Jihočeského kraje,“ uvedl Oldřich Bubeníček a dodal: „Ústecký kraj již za předchozího vedení připravil dokument – Ústecký program zaměstnanosti 2020, který má za cíl zvýšit počet nových pracovních míst v kraji. Jednou z cest k naplnění tohoto cíle by mohl být také tzv. Ústecký pakt zaměstnanosti, tedy téma k diskusi pro naše dnešní jednání.“

V Ústeckém kraji existuje množství projektů na podporu zaměstnanosti, ale s nízkou mírou koordinace a bez společné strategie. Zaměstnavatelé přes vysokou nezaměstnanost často marně shánějí vhodné zaměstnance, školy ne vždy dokážou uspokojivě připravit své žáky na potřeby praxe, a to nejen po odborné stránce.

Aby se náš region úspěšně rozvíjel, je zapotřebí podpora ke zvýšení podnikatelské aktivity a příprava kompetentních zaměstnanců vyučených v technických oborech, které si firmy žádají. To jsou jedny z hlavních cílů paktu zaměstnanosti, který si klade za cíl snížit vysokou nezaměstnanost v našem kraji.

Konkrétní kroky k oživení trhu práce by měl připravit Řídicí výbor Ústeckého paktu zaměstnanosti. Na jedné straně by v něm měli být představitelé významných podnikatelských uskupení, na druhé představitelé středního i vysokého školství, úřadů práce a představitelů místních samospráv.

Prostřednictvím hlavního nástroje, tak zvaného „Off-line tréninkového a rekvalifikačního centra“ bude Ústecký kraj přispívat ke změně dlouhodobě nepříznivého vývoje na trhu práce, jehož hlavní známkou je pokles technicky vzdělaných pracovníků ochotných a schopných se učit novým věcem.

s
Z jednání Ústeckého paktu zaměstnanosti (sedící zleva): Miroslav Mühlböck z Jihočeského paktu zaměstnanosti, hejtman Oldřich Bubeníček, radní Martin Klika, rektor UJEP René Wokoun a zástupce Hospodářské a sociální rady ÚK Helena Veverková

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 29.1.2013 / 29.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém