Orientační nabídka


 

Ústecký kraj představil v Bruselu Evropanům legendy o české státnosti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj představil v Bruselu Evropanům legendy o české státnosti
Ústecký kraj využil dne 7. června 2008 kanceláře svého stálého zastoupení v Bruselu k prezentaci, uspořádané v rámci Dne otevřených dveří evropských institucí. V průběhu akce se ve Výboru Regionů prezentovalo přes 50 krajů EU, mezi nimi i několik českých. Vedle našeho regionu připravily své prezentace kraje Jihomoravský, Středočeský, Liberecký, Jihočeský a Vysočina.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 10. 6. 2008

 

Ústecký kraj představil v Bruselu evropanům legendy o české státnosti

 

Ústecký kraj využil dne 7. června 2008 kanceláře svého stálého zastoupení v Bruselu k prezentaci, uspořádané v rámci Dne otevřených dveří evropských institucí. V průběhu akce se ve Výboru Regionů prezentovalo přes 50 krajů EU, mezi nimi i několik českých. Vedle našeho regionu připravily své prezentace kraje Jihomoravský, Středočeský, Liberecký, Jihočeský a Vysočina.

 

Kraje byly rozmístěny v tematicky zaměřených vesničkách, představujících např. alpskou kulturu, keltskou kulturu nebo zvyky středomoří. Dveře Výboru Regionů byly veřejnosti otevřené od 10.00 do 18.00 hodin. Ústecký kraj, prezentovaný stánkem nazvaným Porta Bohemica, se přihlásil do vesničky Kraje folklóru, mýtů a legend. Návštěvníkům se představil jako „kolébka českého národa“ s legendami o praotci Čechovi, Přemyslu Oráčovi, Oldřichovi a Boženě, vládkyni a ochránkyni Krušnohoří Marybile, legendami z hradů a zámků v regionu nebo evropsky vyhlášené pozitivní zóně v areálu nedostavěného kláštera v Panenském Týnci. Součástí prezentace byla ochutnávka tradičních produktů české a regionální kuchyně, tedy nejen českého chleba, ale také svatebních koláčků, ústeckých a roudnických klobás, lineckého cukroví, slaných tyčinek, Bílinské kyselky, litoměřických nebo žernoseckých vín a také ústeckých likérů Klášterní tajemství a Stará myslivecká.

 

Kancelář zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu pro návštěvníky připravila také soutěž ve formě kvízu o legendách a mýtech. Návštěvníci se všechny informace mohli dozvědět jen jejich dohledáním v poskytovaných brožurách a poučili se tak o naší geografii, historii a tradicích.

 

Další akcí, přibližující život v našem kraji a v ČR obyvatelům Bruselu a návštěvníkům tohoto města bude Czech Street Party, jenž má proběhnout ve čtrvtek 12. června.

 

Bližší informace o akcích:

Odbor kancelář hejtmana

oddělení stálého zastoupení Ústeckého kraje při EU

Kancelář v Bruselu

60 Rue du Trône

B-1050 Brussels

Belgium

 

Garant: Ing. Markéta Pokorná

E-mail: brusselsoffice@kr-ustecky.cz

Tel: +32 (0) 2 2139 510

Fax: +32 (0) 2 2139 511

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

U prezentace nazvané Porta Bohemica vítali návštěvníky (zleva) vedoucí kanceláře hejtmana Aleš Konopásek, pracovnice kanceláře Šárka Varhulíková a Markéta Pokorná a ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Milan Zemaník
U prezentace nazvané Porta Bohemica vítali návštěvníky (zleva) vedoucí kanceláře hejtmana Aleš Konopásek, pracovnice kanceláře Šárka Varhulíková a Markéta Pokorná a ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Milan Zemaník

 
Zodpovídá: Petr Janda
Vytvořeno / změněno: 11.6.2008 / 12.6.2008 | Zveřejnit od-do: 10.6.2008-10.7.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém