Orientační nabídka


 

Ústecký kraj se představil na Dni otevřených dveří v Bruselu

1
Na Dni otevřených dveří Výboru regionů při Evropské unii se prezentoval jako jeden ze dvou českých regionů také Ústecký kraj.
 

 
 

 

Tisková zpráva z 10. května 2010

 

V sobotu 8. května (Den Evropy 9. května letos připadl na neděli) se ve Výboru regionů Evropské unie konala akce s názvem JPOI 2010 – tedy Den otevřených dveří. Mezi 42 regiony ze všech koutů Evropské unie se představily také dva z České republiky. Kromě Jihomoravského kraje to byl právě kraj Ústecký.

Ke svému stánku lákal Ústecký kraj nabídkou svých tradičních specialit, mezi kterými nechyběly

likéry Klášterní tajemství, Stará myslivecká a Vaječný sen od firmy Granette, ústecké a paprikové klobásy od firmy Procházka, s.r.o. a Severočeské tyčinky a tradiční české buchty z pekárny INPEKO.

Kromě tradičních nápojů a pochutin Ústecký kraj nabídl celou řadu propagačních materiálů a prezentoval své atraktivní turistické destinace formou znalostně-zábavného kvízu. V něm se objevily otázky jako „Který známý pohádkový film byl natočen u Pravčické brány v NP České Švýcarsko?“ (Správná odpověď: Letopisy z Narnie – Lev, čarodějnice a skříň) či „Kde zemřel nechvalně proslulý svůdník Giacommo Casanova?“ (Správná odpověď: Zámek Duchcov u Teplic). Za správně vyplněný kvíz návštěvníci získali drobné dárečky a razítko do cestovního pasu Výboru regionů.

Na programu celého dne nechyběly ani ukázky tradičních tanců a hudby několika krajů a portrétisté, kteří návštěvníkům namalovali jejich portrét. V předsálí se mohli všichni zastavit při sledování dokumentárních filmů z jednotlivých krajů.

Ústecký kraj jako vždy díky své interaktivní prezentaci a vynikajícím regionálním specialitám vzbudil velkou pozornost návštěvníků. Celkem jich na letošní JPOI našlo cestu skoro šest tisíc.

 

Připravili:

Oddělení tiskových informací

Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu

Odbor kancelář hejtmanky

Tel: 475 657 726


 

1

2

3

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 10.5.2010 / 10.5.2010 | Účinnost do: 31.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém