Orientační nabídka


 

Už teď se připravuje 40. ročník Virtuosi per musica di pianoforte

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Už teď se připravuje 40. ročník Virtuosi per musica di pianoforte
O přípravě jubilejního ročníku soutěže Virtuosi per musica di pianoforte jednal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka s ředitelkou Základní umělecké školy Evy Randové paní Karlou Herajnovou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18. května 2007

Už teď se připravuje 40. ročník Virtuosi per musica di pianoforte

V oblasti umění a kultury rozhodně patří soutěž mladých klavíristů Virtuosi per musica di pianoforte k nejprestižnějším mezinárodním akcí, jež se pořádají na území Ústeckého kraje. Organizací je vždy pověřena Základní umělecká škola Evy Randové v Ústí nad Labem. Ředitelku této příspěvkové organizace Ústeckého kraje, paní Karlu Herajnovou,  přijal v pátek18. května náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

            Jediným tématem jejich jednání byla příprava už jubilejního ročníku této mezinárodní akce. Čtyřicátý ročník Virtuosi per musica di pianoforte, jehož ředitelem bude tak jako vloni právě Radek Vonka,  se v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem uskuteční ve dnech 15. a 16. listopadu 2007, tradičně mu bude předcházet slavnostní zahájení spojené s losování pořadí soutěžících.

            „Loňský 39. ročník této soutěže byl vydařený, vždyť tu bylo čtyřiapadesát účastníků z osmi zemí tří kontinentů,“ řekl nám Radek Vonka. „Očekávám, že při jubileu se pořadatelé i organizátoři z naší umělecké školy vytáhnou a přilákají do krajského města a Ústeckého kraje ještě více mladých a talentovaných klavírních interpretů.“

            Ředitelka ZUŠ informovala krajského politika a ředitele soutěže v jedné osobě i přítomného vedoucího kanceláře hejtmana kraje Aleše Konopáska o tom, že již rozeslali, jak jinak, než moderně a tudíž elektronicky, pozvánky do téměř dvaceti zemí světa. Pozvali Evropu, Asii, Ameriku i Asii, odkud jezdí do Ústeckého kraje například mladí klavíristé s doprovodem až z Taiwanu. Uzávěrka přihlášek je 30. září a Karla Herajnová očekává v letošním roce rekordní účast. Informovala také Radka Vonku o připravovaném vydání výroční brožury letošních „Virtuozů“, která bude ve dvou jazykových verzích i dalších zajímavostech. „Hovořili jsme také o dalším, řekněme nadstandardním financování letošní soutěže mladých klavíristů třeba sponzory, například ústeckým Spolkem pro chemickou a hutní výrobu a dalšími významnými podniky a firmami našeho regionu. Virtuosi per musica di pianoforte by si to ke svým čtyřicátinám určitě zasloužili,“ dodal na závěr náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

Už teď se připravuje 40. ročník Virtuosi per musica di pianoforte

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.5.2007 / 18.5.2007 | Zveřejnit od-do: 18.5.2007-17.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém