Orientační nabídka


 

V Chomutově bylo otevřeno Centrum péče u svatého Antonína

V centru Chomutova bylo otevřeno nové Centrum péče u svatého Antonína, což představuje významný milník v oblasti charitativní pečovatelské služby v Ústeckém kraji. Toto centrum, zasvěcené svatému Antonínu – patronu chudých a opuštěných, slibuje nejen poskytování láskyplné a profesionální péče, ale také naděje a podpory těm, kteří ji nejvíce potřebují.
Tisková zpráva ze dne 13. února 2024
Centrum péče u svatého Antonína
 

 
 
Na slavnostním ceremoniálu otevření se sešla řada významných osobností. K Jiřímu Kulhánkovi, náměstkovi Ústeckého kraje a Karolině Wankovské, ředitelce Diecézní charity Litoměřice, se připojil například generální vikář Martin Davídek. Náměstek pro sociální věci Jiří Kulhánek ve svém projevu zdůraznil význam společenské solidarity a podpory charitativních projektů.

Významným momentem akce bylo požehnání nového centra Janem Baxantem, jehož slova odvahy a naděje zanechala v srdcích přítomných hluboký dojem. Biskup zdůraznil důležitost péče o ty, kteří se ocitli na okraji společnosti a připomněl všeobecnou povinnost pomáhat bližním.

Centrum péče u svatého Antonína nabízí široké spektrum služeb, včetně terénní pečovatelské služby, integrovaného výcvikového centra pro neformální pečující, sklady kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, poradenství, podpůrných skupin a vzdělávacích programů. Je navrženo tak, aby reagovalo na individuální potřeby klientů s cílem zlepšit jejich životní situaci a podpořit je v samostatnosti.

Slavnostní otevření Centra péče u svatého Antonína představuje významný krok vpřed ve zvyšování kvality sociálních služeb v Chomutově a okolních oblastech. Symbolizuje odhodlání komunity a církve pracovat ruku v ruce ve prospěch těch, kdo potřebují pomoc a podporu.

Centrum otevřelo své brány a vítá všechny, kteří hledají pomoc, radu nebo podporu. S příslibem pečovat o každého, kdo překročí jeho práh, stojí Centrum péče u svatého Antonína jako maják naděje a solidarity v regionu.

Slavnostního otevření charitních prostor Centra péče u sv. Antonína v Chomutově se účastnil náměstek hejtmana Jiří Kulhánek (čtvrtý zprava) či ředitelka Diecézní charity Litoměřice Karolína Wankovká (druhá zprava)
Slavnostního otevření charitních prostor Centra péče u sv. Antonína v Chomutově se účastnil náměstek hejtmana Jiří Kulhánek (čtvrtý zprava) či ředitelka Diecézní charity Litoměřice Karolína Wankovská (druhá zprava)

Prostory výcvikového centra
Prostory výcvikového centra

 

Nové pracovní prostory
Nové pracovní prostory

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 13.2.2024 / 13.2.2024 | Zveřejnit od: 13.2.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém