Orientační nabídka


 

V Kadani jednal Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Kadani jednal Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad
Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad se sešel ve čtvrtek 5. dubna na jednání v Kadani, jeho předsedou je hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc (na snímku)
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 6. dubna

V Kadani jednal Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad

 

Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad se sešel ve čtvrtek 5. dubna na jednání v Kadani.  Předseda výboru a hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc vzal spolu s ostatními členy výboru na vědomí informaci, že Regionální operační program Severozápad (ROP SZ), schválený v listopadu 2006 vládou České republiky, byl již 8. března odeslán Evropské komisi, která jej bude posuzovat. 

     Výbor diskutoval dále o důležitých dokumentech pro implementaci programu, kterými jsou Prováděcí dokument a Operační manuál. Oba dokumenty jsou nyní zpracovávány do finální podoby, přičemž Prováděcí dokument bude ve stávající verzi  předložen na vědomí Radě Ústeckého kraje (středa 11. dubna).

     Výbor Regionální rady dále schválil návrh subjektů, kterým bude zaslána žádost o nominaci člena do Monitorovacího výboru, jenž je zodpovědný za monitorování pokroku dosaženého při realizaci priorit a cílů, stanovených v ROP, například posuzuje a schvaluje kritéria pro výběr projektů, posuzuje a schvaluje výroční a závěrečné monitorovací zprávy. 

     Pracovníci Úřadu Regionální rady dále členy výboru informovali o Integrovaných plánech rozvoje měst (IPRM), které se zaměřují na urbánní problematiku. Vzhledem k vysokému podílu měst v regionu lze očekávat také vysoký počet předkládaných IPRM. K nastavení všech parametrů a vyřešení jejich implementace pracuje meziresortní pracovní skupina jako poradní orgán náměstka ministra pro místní rozvoj. V tuto chvíli je připravována metodika pro zpracování Integrovaných plánů rozvoje měst.

     Další jednání Výboru Regionální rady se uskuteční v červnu.

 

 

V Kadani jednal Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.4.2007 / 6.4.2007 | Zveřejnit od-do: 6.4.2007-5.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém