Orientační nabídka


 

V Libotenicích přivítali Velikonoce výstavou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
V pořadí 9. výstavu kraslic, kterou uspořádala týden před Velikonocemi Asociace malířek a malířů kraslic České republiky v Kulturním domě v Libotenicích, navštívil mimo stovek zájemců také hejtman kraje Oldřich Bubeníček s manželkou a vnoučaty.
Tisková zpráva ze dne 20. března 2016
 

 
 

Mezi hosty, které vítala starostka obce Ladislava Rejšková, nechyběli čelní představitelé okolních obcí ani senátor za Litoměřicko Hassan Mezian. „Na výstavě v Libotenicích jsem už podruhé a stejně jako tehdy obdivuji krásu tradičního umění, ale především nadšení organizátorů,“ řekl hejtman Bubeníček při prohlídce expozice.

Podle slov předsedkyně asociace Olgy Hovorkové se na výstavě sešlo 1 500 kraslic od malířů z celé České republiky. Nechyběly však ani další ukázky tradičního lidového umění. Návštěvníci si mohli prohlédnout například výrobky z kukuřičného šustí či paličkovanou a háčkovanou krásu. Mladá děvčata v krojích předváděla techniku paličkování také všem zájemcům přímo před jejich očima. Velký zájem s originální technikou zdobení vajec jezerní sítinou sklízela Kristýna Kulhavá, která si za své umění den před zahájením výstavy přivezla z pražské soutěže Hravé Velikonoce nejvyšší ocenění.  „Výstavu zde pořádá naše asociace již podeváté, střídáme se ob rok s jižní Moravou,“ řekla k akci Olga Hovorková. Jak prozradila, jednou z členek asociace je i naše světoznámá bývalá atletka Dana Zátopková.

Kdo se nestihl na vystavenou krásu podívat o víkendu, nemusí zoufat. Každého zájemce rádi přivítají v tamní Galerii kraslic, kde je k vidění na šest tisíc exponátů.

web
Hosté s organizátory na 9. výstavě kraslic v Libotenicích

web

Kraslice zdobené originální technikou lepení jezerní sítiny

web2
Kristýna Kulhavá při tvorbě kraslic jezerní sítinou

web3
 Návštěvníky zaujala technika paličkování

web4
 Malérečka kraslic při práci s voskem

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 20.3.2016 / 20.3.2016 | Zveřejnit od-do: 20.3.2016-20.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém