Orientační nabídka


 

V Litoměřicích bude stát nový silniční most, spojí labské břehy i při rekordní povodni

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Litoměřicích bude stát nový silniční most, spojí labské břehy i při rekordní povodni
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zahájil poklepáním na základní kámen dosud největší krajskou investici, stavbu tzv. Západního mostu v Litoměřicích, jehož realizace i s přiléhajícím stavbami bude stát přes 1,5 miliard korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.11.2005

 

V Litoměřicích bude stát nový silniční most, spojí labské břehy i při rekordní povodni

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc zahájil poklepáním na základní kámen dosud největší krajskou investici, stavbu tzv. Západního mostu v Litoměřicích, jehož realizace i s přiléhajícím stavbami bude stát přes 1,5 miliard korun. Symbolického aktu se dále zúčastnili zástupci dodavatelských firem, generální ředitel sdružení firem SMP CZ Martin Doksanský, obchodní ředitel firmy Metrostav a.s. Pavel Pilát, ředitel oblasti SSŽ Jaromír Pešek, dále starostové Lovosic, Litoměřic a Mlékojed Jan Kulhánek, Ladislav Chlupáč a Vladimír Kopřiva a člen krajské rady René Budjač.

            „Na rozdíl od jiných politiků, kteří pouze slibují aby byli zvoleni já na své sliby nezapomínám a plním je. Mám na mysli slib, který jsem dal zdejším starostům, když Mlékojedy a mnohé další obce byly zatopeny při povodních v roce 2002. Řekl jsem, že mezi Lovosicemi a Litoměřicemi vyroste nový most, spojující oba břehy Labe i při podobné přírodní katastrofě jakou jsme tehdy prožívali. A dnes tento most, který nejen zajistí dopravní spojení, ale je projektován i jako stavba částečně chránící toto území před velkou vodou, začínáme stavět. Pro Ústecký kraj je to veliké sousto, ale věřím, že jej postavíme v řádném termínu. Jsme investorem a tak vyvineme veškeré úsilí aby přišly peníze včas, i od státu, který tuto stavbu na kraj šikovně přehodil, když na něj převáděl silnice II. a II.tříd,“ konstatoval na místě mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

            Stavba s oficiálním názvem „II/247 Přivaděč k průmyslové zóně Prosmyky I. část“ bude navazovat na dálnici D8 u Lovosic. Napojeny na něj budou i další komunikace, silnice I/15 spojující Lovosice s Terezínem, silnice III/0815 vedoucí přes Prosmyky do Mlékojed a dále do Litoměřic a silnice II/261 z Litoměřic do Ústí nad Labem. Bude vybudována nová komunikace celkové délky 3,16 km od velké okružní křižovatky na silnici Lovosice Terezín až po kruhový objezd v Žernosecké ulici v Litoměřicích. Součástí tohoto „přivaděče“ je i nový most přes Labe. Pro jeho vybudování se už několik let vyhodnocovala řada lokalit, nakonec se jako nejvhodnější ukázal přechod u západního okraje Písečného ostrova. Most bude měřit 607,9 metrů s nosnou konstrukcí dlouhou 583,4 m. Projektová dokumentace mostu byla po roce 2002 doplněna tak, aby mohl sloužit i za krizových situací. Mostovka byla vyzvednuta nad úroveň hladiny povodní z roku 2002 a projekt řeší i zajištění odtoku vody zadržované mostní konstrukcí.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Starostové Ladislav Chlupáč, Vladimír Kopřiva, hejtman Jiří Šulc a Jan Kulhánek zahajují stavbu nového mostu u Litoměřic
Starostové Ladislav Chlupáč, Vladimír Kopřiva, hejtman Jiří Šulc a Jan Kulhánek zahajují stavbu nového mostu u Litoměřic

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.11.2005 / 25.11.2005 | Zveřejnit od-do: 25.11.2005-25.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém