Orientační nabídka


 

V Lovosicích hledali nejlepší mladé chemiky

V lovosickém centru kultury byly slavnostně vyhlášeny výsledky regionálního kola 12. ročníku soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika Ústeckého kraje. Tři nejlepší soutěžící postoupili do celostátního kola, které se koná v červnu na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice. Ceremoniál proběhl pod osobní záštitou a za účasti hejtmana Jana Schillera a dalších členů krajského vedení.
Tisková zpráva ze dne 28. února 2024
01
 

 
 
Ceny nejlepším soutěžícím v regionálním kole předali představitelé Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Janem Schillerem, který vyjádřil přání, aby žáky chemie nadále bavila. „Chemie je ve všem a všude, zasahuje do všech oblastí našeho života a setkáváme se s ní na každém kroku. Studium chemie má proto velký potenciál. Snažíme se pro žáky na školách vytvořit to nejlepší možné prostředí a zázemí, aby k chemii, která je tolik důležitá, nacházeli cestu, která je bude nejen vzdělávat, ale i bavit. Věřím, že o mnohých z finalistů soutěže Hledáme mladého chemika Ústeckého kraje ještě jednou uslyšíme jako o významných chemicích České republiky,“ zdůraznil hejtman Schiller.

Během ceremonie byl oceněn také Václav Poříz z Ústí nad Labem, který se v 11. ročníku Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR, tedy celostátním kole soutěže, umístil na třetím místě. Za úspěšnou reprezentaci Ústeckého kraje převzal z rukou hejtmana děkovný list a iPad. 

Soutěž určenou pro žáky 8. a 9. tříd základních škol organizuje v Ústeckém kraji Střední odborná škola technická a zahradnická v Lovosicích. Je zaměřena na celorepublikovou propagaci chemie a je velmi populární. V našem regionu se jí zúčastnilo celkem 1 627 žáků ze 48 škol. Hlavním partnerem soutěže je Ústecký kraj. 

Více informací lze nalézt na webových stránkách soutěže.

1
Slavnostního vyhlášení výsledků soutěže se zúčastnili (zleva) radní Jindra Zalabáková, hejtman Jan Schiller a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková

 

 

3
Václav Poříz dostal od Ústeckého kraje iPad

 

4
Součástí ceremoniálu byl i doprovodný program

 

6
 

8
Společná fotografie všech účastníků regionálního finále

 

8
Zástupci kraje během debaty s finalisty krajského kola soutěže

 

 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 28.2.2024 / 28.2.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém