Orientační nabídka


 

V Mostě se konal 6. ročník Chemického fóra Ústeckého kraje

Letošní šestý ročník odborné platformy s názvem Chemické fórum Ústeckého kraje, jehož organizátorem byla Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje, proběhlo v prostorách hotelu Cascade v Mostě. Konferenci, která se konala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje, primátora města Most, Ministerstva životního prostředí ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR zahájil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.
Tisková zpráva ze dne 21. září 2023
01
 

 
 
Přítomné dále přivítal na domácí půdě náměstek primátora města Most Václav Zahradníček. Za Ministerstvo průmyslu a obchodu v úvodu vystoupil zástupce vrchního ředitele sekce hospodářství Eduard Muřický. Akci dále podpořily společnosti Lovochemie, ORLEN Unipetrol RPA či Spolek pro chemickou a hutní výrobu. Svou odborností přispěli zástupci Svazu chemického průmyslu ČR a Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
 
Smyslem chemických fór Ústeckého kraje je podpořit především vzájemnou komunikaci mezi pracovníky chemického průmyslu, vysokých škol a výzkumu, pedagogy všech stupňů, zástupci státní správy i zájemci z řad aktivní veřejnosti. Náplní letošního setkání bylo vystoupení našich předních odborníků a následná diskuse o tématech, která budou po několik dekád určující pro evropský, a tedy i náš průmysl, nejen chemický. Jedná se o hlavní pilíře nové závazné iniciativy EU založené na surovinové cirkularitě včetně využití oxidu uhličitého, emisní neutralitě, digitalizaci a dalším omezování problematických substancí v chemických výrobcích.

Celou akci provázel zástupce ORLEN UniCRE a.s. Jaromír Lederer, který dlouhodobě vede Odbornou pracovní skupinu pro chemický průmysl Ústeckého kraje, organizovanou Krajskou hospodářskou komorou Ústeckého kraje.

Chemického fóra Ústeckého kraje 2023 se zúčastnilo více než 80 hostů. Jednotlivé přednášky byly zaznamenány a budou k dispozici na www.ohk-most.cz. Doprovodným produktem bude tradičně časopis TEMA – speciál, který bude rovněž k dispozici na úřadech Okresní hospodářské komory Most a Krajské hospodářské komory Ústeckého kraje a jeho elektronická verze také na webových stránkách Okresní hospodářské komory Most.

1
Chemické fórum Ústeckého kraje zahájil hejtman Jan Schiller

 

2
Letošní ročník proběhl v prostorách hotelu Cascade v Mostě

 

3
Na programu byla i panelová diskuze

 
ZDROJ: OHK Most
 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 21.9.2023 / 21.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém