Orientační nabídka


 

V neděli budou bezplatně přístupné kulturní příspěvkové organizace kraje; v pondělí se otevřou dveře krajského úřadu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Neděle 28. října je kromě osmdesátého deváté výročí založení Československa také Dnem krajů. "Smyslem tohoto dne je nabídnout lidem program pro trávení státního svátku," říká na adresu akce hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ZE DNE  22. 10. 2007

 

V neděli budou bezplatně přístupné kulturní příspěvkové organizace kraje; v pondělí se otevřou dveře krajského úřadu

 

 

      Neděle 28. října je kromě osmdesátého deváté výročí založení Československa také Dnem krajů. „Smyslem tohoto dne je nabídnout lidem program pro trávení státního svátku,“ říká na adresu akce hejtman Jiří Šulc. Jak se dohodla Asociace krajů, všechny kraje v tento den bezplatně otevřou své kulturní příspěvkové organizace, tedy muzea, galerie, knihovny a další. V případě Ústeckého kraje půjde o celkem 13 institucí. Jsou jimi Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, planetárium a hvězdárna v Teplicích, Regionální muzeum v Teplicích a muzeum v Krupce; oblastní muzea v Chomutově, Děčíně, Litoměřicích, Mostě a Lounech. Lounské muzeum zpřístupní i svůj archeologický skanzen v Březně a zámek v Jimlíně. Dále budou bezplatně přístupná galerie výtvarného umění v Litoměřicích a Mostě, galerie Benedikta Rejta v Lounech a moderního umění v Roudnici nad Labem. “Doufáme také, že si díky této akci lidé uvědomí, že kraj kromě dopravy nebo zdravotnictví má na starost také kulturní organizace,“ dodává ke Dni krajů Jiří Šulc.

     Jednotlivé kraje mohou pochopitelně kromě otevřených kulturních organizací připojit ještě další program. Ústecký kraj u příležitosti otevírá dveře krajského úřadu, ovšem ne v neděli 28. října, ale v pondělí 29.  Občané budou mít možnost prohlédnout si místa, kde se rozhoduje o jejich kraji – tedy zasedací sál zastupitelstva i místnost, kde jedná Rada Ústeckého kraje, krom toho navštíví pracovny představitelů kraje a také krizové pracoviště, odkud se řídí záchranné práce  případě povodní, nebo jiných krizových situací. Provádět návštěvníky budou hejtman Jiří Šulc, jeho zástupce a náměstek Radek Vonka, náměstek Petr Fiala a ředitelka úřadu Lydie Šťastná.

      V rámci dne otevřených dveří se také představí některé příspěvkové organizace kraje, konkrétně školy a ústavy sociální péče. Návštěvníci budou moci ochutnat dobroty z kuchyně teplické hotelové školy, zakoupit si výrobky z chráněných dílen krajských ústavů sociální péče, prohlédnout si modely navržené a ušité studenty teplické textilní školy.  Nebude chybět ani hudba. I o ni se postarají příspěvkové organizace kraje. K poslechu budou hrát studenti teplické konzervatoře, žáci Základní umělecké školy Evy Randové a Hájští kohouti – skupina složená z klientů Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova.  

       Den otevřených dveří Krajského úřadu Ústeckého kraje začíná v v půl dvanácté, kdy bude hejtman Jiří Šulc složkám Integrovaného záchranného systému předávat dary v hodnotě zhruba 3 milionů korun. Obdarovaní, tedy policie, hasiči – dobrovolní i profesionální a zdravotnická záchranka pak mají na celý den připravený program pro děti i dospělé na prostranstvím před úřadem.  K vidění bude například slaňování po budově úřadu, eskortní policejní cela, moderní sanitní vůz a mnoho dalšího. S ukončením Dne otevřených dveří Krajského úřadu Ústeckého kraje se počítá v 16 hodin.

 

Podrobnější informace o akcích připravených u příležitosti Dne krajů najdete v programech uveřejněných na stránkách Ústeckého kraje.

 

Připravil: Veronika Kindlová, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 22.10.2007 / 22.10.2007 | Zveřejnit od-do: 22.10.2007-22.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém