Orientační nabídka


 

V oblasti zdravotnictví kraj loni rozdělil dotace za víc než pět milionů

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V roce 2003 Ústecký kraj vyhlásil v oblasti zdravotnictví dva dotační programy - Protidrogová politika a Podpora zdravotnických programů. Byly určeny pro nestátní neziskové organizace, pro obce a pro fyzické osoby poskytující sociálně zdravotní služby v kraji.
 

 
 

V oblasti zdravotnictví kraj loni rozdělil dotace za víc než pět milionů

 

V roce 2003 Ústecký kraj vyhlásil v oblasti zdravotnictví dva dotační programy - Protidrogová politika a Podpora zdravotnických programů. Byly určeny pro nestátní neziskové organizace, pro obce a pro fyzické osoby poskytující sociálně zdravotní služby v kraji.

V rámci podpory zdravotních programů bylo loni celkem rozděleno 2,6 milionu korun na čtrnáct projektů nestátních neziskových organizací. Z toho 350 tisíc korun bylo určeno na provoz Vodní záchranné služby ČČK, 1 milion korun na provoz Hospice Sv. Štěpána v Litoměřicích, 243 tisíc korun na čtyři projekty rekondičních pobytů pro zdravotně postižené děti a dospělé, 816 tisíc korun na pět projektů zaměřených na integraci, informovanost a osobní asistenci pro občany s různými zdravotními handicapy a pro onkologicky nemocné a 191 tisíc korun na tři programy zdravotní osvěty.

Na dotacích v oblasti protidrogové problematiky kraj rozdělil 3,05 milionu korun na patnáct projektů. Z toho 2,05 milionu korun obdržely nestátní neziskové organizace (občanská sdružení a organizace zřizované církvemi), jeden milion korun byl poskytnut na programy realizované obcemi.

Na čtyři projekty zaměřené na specifickou primární prevenci užívání drog  a na vzdělávání bylo poskytnuto 180 tisíc korun. Na osm projektů nízkoprahových zařízení a na terénních programů pro uživatele drog a jejich blízké bylo poskytnuto celkem 1,820 milionu korun. Na tři programy léčby a doléčování bylo poskytnuto celkem 1,05 milionu korun.

Obdobné dotační programy vyhlásil kraj i v letošním roce. Rozdělovat se tentokrát bude 8 milionů korun.

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.5.2004 / 21.5.2004 | Zveřejnit do: 21.6.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém