Orientační nabídka


 

V Roudnici nad Labem bylo slavnostně otevřeno nové špičkové pracoviště pro učební obor kuchař – číšník

V Roudnici nad Labem, při Střední odborné škole a Středním odborném učilišti (SOŠ a SOU), Neklanova 1806, bylo slavnostně otevřeno nové výukové pracoviště pro odborný výcvik oboru kuchař – číšník. Nově zde přibyla odborná učebna zaměřená na přípravu studené kuchyně a sladkých pokrmů.
Tisková zpráva ze dne 18. října 2021
q
 

Odkazy


 
 
Při SOŠ a SOU, Neklanova 1806, v Roudnici nad Labem bylo za přítomnosti zástupců zřizovatele a spolupracujících firem slavnostně otevřeno nové výukové pracoviště pro odborný výcvik oboru kuchař –číšník. Ve školní restauraci Scolarest, kde odborný výcvik probíhá, přibyla odborná učebna zaměřená na přípravu studené kuchyně a sladkých pokrmů, vybavená nejmodernější technikou díky investici firem Compass Group Czech Republic, s. r. o., a Rational Czech Republic, které se školou spolupracují a pravidelně investují do vybavení jejího odborného pracoviště.

Slavnostní akce se zúčastnili: radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Ústeckého kraje Zdenka Vachková, zástupci firmy Rational Czech Republic Vladan Jesenský a Jindřich Švestka, generální ředitel firmy Compass Group Czech Republic, s. r. o., Michal Debrecéni a regionální ředitel Compass Group Czech Republic, s. r. o., Josef Hásek. Škola získala novou multifunkční pánev, konvektomaty, nerezové vybavení a dále zajistila také moderní učební pomůcky, kuchyňské přístroje, roboty, mixéry.

Ve školní restauraci Scolarest připravili žáci oboru kuchař – číšník pro hosty pod vedením Jana Horkého, kapitána národního týmu kuchařů a cukrářů, a ve spolupráci s učiteli odborného výcviku tříchodové podzimní menu a dezert. Hosty zaujal kaštanový krém, pečený hřbet z daňka s dýňovou nádivkou i dezert se slaným karamelem. Žáci měli možnost také předvést, že umí při jídle i správně obsluhovat.

Radní Jindra Zalabáková ocenila spolupráci školy s odbornými firmami, aktivitu žáků oboru kuchař – číšník i zapojení žáků stavebních oborů školy při úpravách nového pracoviště. Spolupráce s odbornými firmami v rámci odborného výcviku přináší škole i jejím žákům skvělou možnost seznámit se a naučit se pracovat s nejmodernějšími technologiemi a špičkovým vybavením a díky tomu nalézt i dobré uplatnění v budoucím profesním životě.

b
Akt slavnostního otevření nové učebny na SOŠ a SOU Roudnice nad Labem

b
zleva: radní Jindra Zalabáková, Zdenka Vachková a Helena Všetečková, ředitelka SOŠ a SOU Roudnice nad Labem

b
Žáci připravili pro hosty slavnostního aktu tříchodové podzimní menu

b
Žáci SOŠ a SOU, Neklanova 1806, Roudnice nad Labem

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 18.10.2021 / 18.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém