Orientační nabídka


 

V roudnické galerii se poprvé hrály Janovy pašije

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Galerie Roudnice
Na květnou neděli 20. března se odehrála v Galerii moderního umění v Roudnici nad Labem mimořádná kulturní událost. Poprvé se tu hrály Janovy Pašije Johanna Sebastiana Bacha v podání Pražských pěvců pod vedením Stanislava Mistra, který se zároveň ujal tenorové role a role Evangelisty. Sopránové role se zhostila Gražyna Biernot, altové Kateřina Falcníková a basové Jan Janda.
Tisková zpráva ze dne 22. března 2016
 

 
 

Sbor doprovodila Černošická komorní filharmonie. Atmosféru výjimečného koncertu dotvářela videoinstalace Pavla Mrkuse Another Time, která díky hudebnímu programu získala nový, spirituální přesah. Náročné hudbě se dostalo skvělého provedení. Muzikanti z poloprofesionálního orchestru Černošické komorní filharmonie dokázali, že i na moderní nástroje se dá hrát historicky poučeně (barokně). Barokní zvuk podpořili zejména Jakub Michl, který hrál na violu da gamba a také Mikoláš Troup, jenž hrál na kopii historického barokního varhanního pozitivu. Posluchači ocenili vynikající výkony sólistů, sboru i orchestru ovacemi ve stoje.

 

Sváteční koncert navštívený početným publikem uspořádaly společně instituce: Galerie moderního umění, Římskokatolická farnost a Kulturní zařízení Města Roudnice nad Labem. Všechny tři instituce tak navázaly na předcházející spolupráci, díky níž se již několikrát buď v roudnickém kostele Narození Panny Marie, nebo v galerii konaly adventní, vánoční či velikonoční koncerty předních uměleckých těles. 

 

Zpracovali: Jan Potůček a Alena Potůčková, Galerie moderního umění Roudnice n. L.


Galerie
Videoinstalace dokreslila celé akci unikátnost.

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 22.3.2016 / 22.3.2016 | Zveřejnit od-do: 22.3.2016-21.4.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém