Orientační nabídka


 

V Ústí sídlí Úřad Regionální rady pro čerpání evropských dotací v letech 2007 - 2013

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
V Ústí sídlí Úřad Regionální rady pro čerpání evropských dotací v letech 2007 - 2013
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka, jeho protějšek z vedení Karlovarského kraje Jan Zborník a ředitelka Krajského úřadu Ústeckého kraje Lydie Šťastná dnes slavnostně otevřeli nové kanceláře Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad v centru města Ústí nad Labem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 20. 2. 2007

 

V Ústí sídlí Úřad Regionální rady pro čerpání evropských dotací v letech 2007 – 2013

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc, zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka, jeho protějšek z vedení Karlovarského kraje Jan Zborník a ředitelka Krajského úřadu Ústeckého kraje Lydie Šťastná dnes slavnostně otevřeli nové kanceláře Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad v centru města Ústí nad Labem. Přivítal je ředitel tohoto úřadu Petr Vráblík. „Vznik úřadu nebyl jednoduchý, příslušné nařízení vlády a nový zákon musely být splněny rychle, doslova v šibeničním termínu, a to v době, kdy v Česku panovalo takřka bezvládí. Přesto jsme zákonu vyhověli a díky dobré práci našeho krajského úřadu jsme na plánovací období 2007-2013 dobře připraveni. Můžeme se těšit až na 20,88 miliardy korun - prostředky, které si kraje nenechaly z celkové alokace pro Českou republiku vzít a u nichž si samy určily své priority. Vzpomeňme, že ještě v polovině loňského roku měly kraje, na úkor především ministerstev, získat jen přibližně 9% z tohoto evropského koláče. Ústecký a Karlovarský kraj, představující region soudržnosti, ale nyní získávají z celkové alokace pro ČR největší podíl, ať už to vztáhneme k území nebo přepočteme na jednoho obyvatele. Tyto finanční prostředky by nám měly pomoci vypořádat se s některým neblahým dědictvím uplynulých 50.let. Měly by pomoci zmírnit následky devastace naší země. Přeji Úřadu Regionální rady mnoho práce, všichni věříme, že úspěšné,“ konstatoval ve své úvodní řeči mimo jiné hejtman Jiří Šulc.

Region soudržnosti NUTS 2 Severozápad sdružuje dohromady Ústecký a Karlovarský kraj, které budou společně pracovat na tom, aby v programovacím období Evropské unie 2007 – 2013 získaly peníze z evropských strukturálních fondů, konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Jedná se o 745,9 mil. € , tj. 16,01% z celkové alokace pro Regionální operační programy (ROP) v České republice. Ústecký a Karlovarský kraj budou těchto finančních prostředků moci využívat prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad pro programové období 2007-2013.

Rada regionální soudržnosti Severozápad, jejímž předsedou je hejtman Jiří Šulc, a s ní i její úřad, byly založeny k 1. červenci 2006, kdy Zastupitelstva Ústeckého kraje a Karlovarského kraje v souladu se zákonem schválila vznik těchto institucí. Kanceláře Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad sídlí ve středu Ústí nad Labem, v budově PB Centra, na adrese Mírové náměstí 37, 400 01 Ústí nad Labem. Provoz úřadu financují oba kraje. V loňském roce bylo z prostředků Ústeckého kraje vynaloženo 1,9 milionů korun, z letošních rozpočtů Ústecký a Karlovarský kraj uvolnily na běžné i kapitálové výdaje úřadu celkem 40 milionů korun, přičemž podíl Karlovarského kraje představuje přibližně 1/3.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Hejtman si prostory nového úřadu prohlédl v doprovodu jeho ředitele
Hejtman si prostory nového úřadu prohlédl v doprovodu jeho ředitele

Sklenku se slavnostním přípitkem pozvedla také ředitelka ústeckého krajského úřadu Lydie Šťastná
Sklenku se slavnostním přípitkem pozvedla také ředitelka ústeckého krajského úřadu Lydie Šťastná

Úvodní slova k zahájení provozu Úřadu Regionální rady regionu Severozápad pronesli (zleva) karlovarský vicehejtman Jan Zborník, hejtman Jiří Šulc, ředitel úřadu Petr Vráblík a náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka
Úvodní slova k zahájení provozu Úřadu Regionální rady regionu Severozápad pronesli (zleva) karlovarský vicehejtman Jan Zborník, hejtman Jiří Šulc, ředitel úřadu Petr Vráblík a náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.2.2007 / 27.2.2007 | Zveřejnit od-do: 20.2.2007-20.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém