Orientační nabídka


 

V Teplicích vzniklo nové poutní místo

tp
Slavnostní požehnání projektu poutního místa sv. Clari a vysvěcení kaple s jeho ostatky se uskutečnilo v pravoslavném chrámu Povýšení sv. Kříže na Zámeckém náměstní v Teplicích. Osobní záštitu projektu udělil hejtman Oldřich Bubeníček, který se slavnostního aktu zúčastnil spolu s představiteli pravoslavné církve a významnými podnikateli Teplicka.
 

 
 

„Věřím, že tento projekt obohatí nabídku turistických cílů v našem kraji a přispěje tak k rozvoji cestovního ruchu.  Proto vnímám podporu kraje tomuto projektu jako smysluplnou,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.

Projekt je zastřešen spoluprací neziskové organizace European Initiatory Institute jako iniciátora a realizátora projektu, kterým je pravoslavná církev. V chrámu Povýšení sv. Kříže jsou uloženy ostatky křesťanského mučedníka ze 4. století, sv. Clari z Dalmácie. Do Teplic byly dovezeny roku 1678 a jsou uložené v novém relikviáři v chrámové kapli.

Požehnání vzniku poutního celebroval představitel pravoslaví v českých zemích Vladyka Michal a Miroslav Vachata, arciděkan pravoslavné církve v Teplicích. Aktu byli přítomni Štěpán Popovič a Radek Popovič jako představitelé teplických lázní spolu s dalšími podnikateli podporujícími tento projekt.

tp
(zleva) Štěpán Popovič a Radek Popovič s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem

tp
Vladyka Michal

tp

tp



Podívejte se na krátkou reportáž https://www.youtube.com/watch?v=lOWa53wJppM&feature=youtu.be



 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 6.3.2016 / 6.3.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém