Orientační nabídka


 

V Ústeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

logo
Ministerstvo zemědělství uděluje již pátým rokem značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Ústeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 190 produktů od 52 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly pekařské a masné výrobky a kategorie alkoholických a nealkoholických nápojů.
Tisková zpráva ze dne 21.května 2015
 

 
 

Výrobky hodnotily dvě hodnotitelské komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

„Je potěšitelné, že v našem ústeckém regionu došlo k tak vysokému nárůstu přihlášených výrobků do soutěže – celkem 190, tj.: rekordní počet, který převýšil všechna naše očekávání. Vzrostl také počet nových mladých výrobců o čtvrtinu, což znamená i rozvoj potravinářství a další zaměstnanost v tak složitém regionu. Malí a střední výrobci kladou především velký důraz na kvalitu použitých regionálních surovin, vyšší míru přidané hodnoty, ale zároveň také správné označování svých výrobků se vztahem k ústeckému regionu. Hodnotitelská komise měla složitou práci vybrat ty nejlepší výrobky z tak vysokého počtu, ocenění by si zasloužili všichni. Zájem o značku „Regionální potravina Ústeckého kraje“ je u výrobců obrovský a vidí v něm ocenění a propagaci své vlastní řemeslné práce a svého umu“, uvedla regionální koordinátorka Ludmila Holadová, ředitelka Okresní agrární komory Most.

 

K  udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Oceněný výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Menčíkova podkova

Varnsdorfské uzeniny s.r.o., Varnsdorf

2.

Masné výrobky trvanlivé

Archivní sušená slanina

Rodinná firma s.r.o. - Vlastimil Chovaneček, Litoměřice

3.

Sýry včetně tvarohu

Kozí sýr přírodní

Ondřej Malina, Nová Víska

4.

Mléčné výrobky ostatní

Kozí mléko bio

Jakub Laušman, Držovice

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Onďasův rohlík

Jiří Ondečko, Děčín

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Smetanovo-tvarohový mrak

Petra Peštiková, Děčín

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Kocour IPA Samuraj

Pivovar Kocour Varnsdorf s.r.o., Varnsdorf

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Višňový džem

DY servis s.r.o., Radešín

9.

Ostatní

Čertovsky dobré a křupavé brambůrky solené

Slavomír Hadrava, Teplice

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

Holadová Ludmila - Okresní agrární komora Most

Mobil: +420 602 341 689

Email: oakmo@oakmo.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 21.5.2015 / 21.5.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém