Orientační nabídka


 

Hejtmanský den v Mostě

1
Starostové měst a obcí měli znovu možnost setkat se s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou a hovořit o tématech, které jsou podstatné nejen pro kraj, ale především pro jejich obyvatele. Setkání na hejtmanském dni se konalo ve středu 23. září v Mostě.
 

 
 

Tisková zpráva z 25. září 2009

Další ze série hejtmanských dnů se tentokrát uskutečnil ve středu 23. září v Mostě. Starostové měst a obcí se sešli s představiteli Ústeckého kraje v salonku hotelu Cascade.  Měli možnost hovořit s hejtmankou Ústeckého kraje na téma dopravní obslužnosti, dostupnosti zdravotní péče, vzdělávání, dotací poskytovaných Ústeckým krajem či na téma extremismu. Po setkání se starosty měst a obcí se hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová zúčastnila tiskové konference, na které ministr vnitra Martin Pecina vyhlásil projekt Úsvit. Tento projekt má odstartovat lepší integraci Romů v sídlišti Chanov.

Hejtmanka Jana Vaňhová zde připomněla účast Ústeckého kraje v boji proti extremismu: „Ústecký kraj pořádá dne 1. října 2009 na zámku Červený Hrádek v Jirkově bezpečnostní konferenci s názvem „Společně proti extremismu“, jejíž cílem je pojmenovat a analyzovat současnou situaci v oblasti extremismu na území Ústeckého kraje, celé České republiky a Svobodného státu Sasko,“ sdělila hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, která pro účastníky měla připravené základní informace o prioritách kraje, mezi které patří v první řadě zdravotnictví nebo řešení a podpora obcí a měst v souvislosti s hospodářskou recesí, či nezaměstnaností.

Předseda Okresní hospodářské komory v Lounech František Jochman představil možnosti pro získání dotací v kraji: „Obce mají v současné době jedinečnou příležitost získat nemalé finanční prostředky. Často ale právě menší obce nemají dostatek kapacit na to, aby správně připravily projekty na získání těchto peněz. Proto nabízíme starostům, ale i veřejnosti semináře, na kterých v rámci projektu „Posílení přílivu dotací do Ústeckého kraje pro malé obce, venkovské subjekty a pro veřejnost“, informujeme o možnostech získání dotací na rozvoj obcí, podnikání v obcích a zateplování obytných budov pro veřejnost. Seznámíme účastníky s charakteristikou programů a typovými aktivitami, které jsou podporovány v rámci Programu rozvoje venkova, Operačního programu životního prostředí, Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost, Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost, Integrovaného operačního programu, Cíle 3 a Zelených úspor,“ uvedl František Jochman. Hejtmanského dne se zúčastnil také primátor města Mostu Vlastimil Vozka.

Připravila: Soňa Poupětová

odd. tiskových informací, odbor kanceláře hejtmanky

Krajský úřad Ústeckého kraje

e-mail: poupetova.s@kr-ustecky.cz

1

2

Hejtmanského dne s Janou Vaňhovou se účastnil také primátor města Mostu Vlastimil Vozka

3

O dotační podpoře hovořil také předseda okresní hospodářské komory v Lounech František Jochman

4

 
Zodpovídá: Soňa Poupětová
Vytvořeno / změněno: 25.9.2009 / 25.9.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém