Orientační nabídka


 

Jana Vaňhová získává podporu poslanců pro klíčové oblasti kraje

22
Hejtmanka Jana Vaňhová iniciovala setkání s poslanci Parlamentu České republiky zvolenými za Ústecký kraj. Na společném jednání je požádala, aby se v rámci svých možností a iniciativ zasadili o realizaci společných zájmů v klíčových oblastech, jako je nezaměstnanost, doprava - zejména dostavba D8, extremismus a kriminalita, životní prostředí.
 

 
 

Z našich společných setkání s poslanci zvolenými občany Ústeckého kraje do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR bych ráda udělala tradici. Dnešní kulatý stůl jsem svolala s cílem nalézt společná řešení nejpalčivějších otázek našeho kraje. Věřím, že ve většině případů nalezneme společnou cestu, která povede ke spokojenějšímu životu obyvatel Ústeckého kraje,“ uvedla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

 

Řeč byla především o nejaktuálnějším problému Ústeckého kraje – nezaměstnanosti. Hejtmanka na jednání přislíbila, že Ústecký kraj bude nápomocen při hledání systémového řešení. Dalším klíčovým tématem bylo nedokončení 16 kilometrového úseku dálnice přes České středohoří. „Každý den prodloužení termínu dostavby dálnice hazarduje s životy a zdravím lidí na objízdných trasách. Osobně jsem požádala přítomné poslance o podporu našich aktivit za urychlené dokončení dálnice, a připomněla jim, že za námi stojí nejen občané, ale také starostové více než poloviny měst a obcí v Ústeckém kraji,“ uvedla Jana Vaňhová.  Všichni zúčastnění poslanci na jednání deklarovali podporu dostavbě dálnice.

 

Poslanci se společně s hejtmankou věnovali také problematice extremismu. Ústecký kraj zpracovává návrhy úprav současné legislativy, kde by měly být zohledněny problematické oblasti, například opakované drobné přestupky proti veřejnému pořádku by byly posuzovány jako trestný čin, či dluhy vůči obcím a veřejným institucím by bylo možné odpracovat.  Hovořilo se také o vyšší spoluúčasti významných producentů elektrické energie na rozpočtu kraje. Hejtmanka prezentovala svůj záměr, aby se finanční prostředky z vyrobené energie vracely zpátky do regionu, odkud pochází. Ústecký kraj byl iniciátorem návrhu legislativní úpravy o rozpočtovém určení daní, který bohužel neprošel minulým složením Parlamentu. „Chceme najít oporu v novém složení Poslanecké sněmovny, a proto jsem požádala poslance, aby náš záměr podpořili,“ dodala hejtmanka.

 

Milan Šťovíček, poslanec za Věci veřejné, na jednání řekl: „Podobné schůzky poslanců s vedením kraje považuji za skvělý nápad. Pokud budeme mít veškeré informace o tom, co je důležité pro prosperitu Ústeckého kraje, můžeme jako poslanci táhnout za jeden provaz. Ideální je, když se neprosazují stranické zájmy, ale skutečné zájmy občanů.“

 

1
Setkání se zúčastnili nově zvolení poslanci (zleva) - David Kádner, Milan Šťovíček, Josef Tancoš, Jiří Šlégr, Patricie Kotalíková, Gabriela Hubáčková a Josef Šenfeld.

2
Nové poslance přijali představitelé Ústeckého kraje - hejtmanka Jana Vaňhová, zástupce hejtmanky Pavel Kouda (druhý zleva) a náměstek Arno Fišera (druhý zprava).

 

Připravil:

Oddělení tiskových informací

Odbor kancelář hejtmanky

Tel: 475 567 726

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 3.8.2010 / 3.8.2010 | Účinnost do: 31.7.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém