Orientační nabídka


 

Poloostrov Krásné Březno

 

 
 

Ústecký poloostrov

Ústecký poloostrov se nachází pouhé 3 kilometry od městského centra a je součástí plánované Revitalizace Krásného Března a Neštěmic. Obě tyto čtvrti jsou v současnosti zchátralé a podvyužívané, ale jejich velkou výhodou je poloha na břehu Labe.

Předchozí rešerše potvrdily velký rozvojový potenciál Ústeckého poloostrova a lokalitě by prospěly investice do bytových, volnočasových i obchodních projektů.

poloostrov

Město Ústí nad Labem spolupracuje s Ústeckým krajem v projektu CircUse (Circular Flow Land Use Management) z programu CENTRAL EUROPE.  Jako účinný nástroj efektivního řízení měst a regionů tento projekt prosazuje podporu opětovného využívání území. 

Revitalizace Krásného Března a Neštěmic je řešena jako jeden z pilotních aktivit projektu CircUse. Chceme navázat na studii možností revitalizace, která byla zpracována v roce 2008 (SIADESIGN) a ukazuje maximální možnosti území. Nyní je třeba tuto studii zasadit do ekonomické reality a možností trhu s nemovitostmi v Ústeckém kraji. Proto je třeba získat studii proveditelnosti redevelopmentu této oblasti od renomovaného poradce v oblasti nemovitostí, studie doporučí další nutné kroky a zajistí zvýšení šance na přilákání investic do této oblasti. Studie by měla ověřit mimo jiné význam Poloostrova jako motoru rozvoje lokality nebo zhodnotit finanční nástroj JESSICA.

Dne 9. září 2010 navštívili město Ústí nad Labem dva kolegové z projektového týmu CircUse, aby se podívali osobně na Krásné Březno. Zástupce Institutu ekologie průmyslových areálů v Katowicích Dr. Anna Starzewska-Sikorska a Dr. Uwe Ferber z Německého urbanistického institutu si prohlédli ulici Drážďanskou a její okolí, U Podjezdu, U Cukrovaru, Přístavní a starý i nový přístav. Společně se na místě diskutovali možnosti této rozvojové lokality. Dr. Ferber má s podobnými městskými plochami bohaté zkušenosti z Lipska.

převzato z www.krasnebrezno.cz

 

 poloostrov_1

mapapoloostrov_2
 
Zodpovídá: Ing. Pavel Hajšman
Vytvořeno / změněno: 12.4.2011 / 12.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém