Orientační nabídka


 

Ústecký kraj a projekt ChemLog byly vidět na veletrhu logistiky v Mnichově

Ústecký kraj prezentoval svou účast na rozvoji dopravní obslužnosti Evropy jako partner projektu ChemLog (optimalizace logistiky chemického průmyslu ve střední a východní Evropě) v českém stánku, který byl součástí nebývale široké palety vystavovatelů na logistickém veletrhu v bavorském Mnichově.
 

 
 

Ve dnech 10.-13.května 2011 se v bavorském Mnichově uskutečnil mezinárodní veletrh s výzvou v názvu: „Čelem k logistickým výzvám“. Jednu takovou výzvu přijal před dvěmi lety i Ústecký kraj, když se zapojil do projektu ChemLog. Dnes projekt prochází téměř finální fází, a proto je prostor na to, pochlubit se výsledky a výstupy, které jsou zpracovány v několika studiích, ve dvou jazycích a v různých formách stravitelných pro širokou veřejnost.

Na veletrhu byl projekt ChemLog prezentován společně s kolegy ze Svazu chemického průmyslu České republiky, kteří jsou taktéž partnery projektu, v české části jednoho z mnoha pavilonů. Skoro všichni vystavovatelé v této národní části byli do projektu CemLog více či méně zainteresovaní, proto vznikaly spontánně debatní kroužky, kde se zúčastnění navzájem informovali o novinkách ve svých oborech.

Velká část jednoho z pavilonů byla věnována mezinárodnímu námořnímu přístavu v Hamburku, kde má své místo i česká plavba a který je s projektem ChemLog velice úzce spjat právě skrze dílčí úkol Ústeckého kraje jako partnera, a tím je „splavnění řeky Labe“. Cílem je otevřít ještě více obchodní cestu pro zboží různého typu od nás směrem na západ a zpět. Kromě prezentace vlastního projektu zde bylo k vidění mnoho zajímavého z bleskového vývoje logistiky a transportních technologií, včetně přepravních prostředků pro nebezpečné chemické látky.

Z toho co bylo na veletrhu v Mnichově vidět, je zřejmé, že technicky je doprava do budoucna zajištěná perfektně. Je na projektu ChemLog a navazujících aktivitách, aby budoucnosti ekologické a ekonomické dopravy byly nakloněni i odpovědní lidé ve státní a regionální správě.

 

Připravil: odbor SPRP ve spolupráci s OTI

11

a
Česká část pavilonu

b
Stánek LC Sokotrans poskytl zázemí projektu

d
c
Sekce věnovaná přístavu Hamburk

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 16.5.2011 / 16.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém