Orientační nabídka


 

První podnikatelské fórum Ústeckého kraje přilákalo mnoho zajímavých hostů

dd
V ústeckém hotelu Clarion odstartovalo v pondělí 21. září Podnikatelské fórum, významná dvoudenní akce, kterou uspořádal Ústecký kraj a Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje. Zúčastnila se ho řada významných domácích i zahraničních hostů, včetně čínské delegace ze Šanghaje a její nové a velice dynamicky se rozvíjející části Pudong. Čínskou delegaci ze Šanghaje na Podnikatelském fóru Ústeckého kraje vedla místostarostka Xie Yumin, kterou přivítal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
 

 
 

„Základem prosperity našeho regionu bylo vždy dobré a rozvinuté podnikatelské prostředí. Proto jsem potěšen, že se koná tato konference, kde v rámci seminářů a panelových diskuzí a předávání zkušeností zahraničních investorů mohou vzniknout další podněty, jak podnikatelské prostředí zlepšit, obohatit a rozvinout,“ řekl v úvodu hejtman Oldřich Bubeníček. Při zahájení konference vystoupil rovněž náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný a zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj Jiří Cieńciała.

Hosté z čínské Šanghaje nebyli zdaleka jedinými zahraničními účastníky. Kromě průmyslových a hospodářských komor z Drážďan a Chemnitz byli mezi hosty zástupci ambasád a obchodních zastoupení Španělska, Číny a Itálie a Japonska a představitelé zahraničních investorů v regionu V průběhu dvou dní absolvovalo na 120 přihlášených účastníků semináře, workshopy a panelové diskuze o podnikatelském a investičním prostředí v ČR a příležitostech v Ústeckém kraji, Velký zájem vyvolalo téma podpory výzkumu, vývoje a inovací v Ústeckém kraji. Konference se také věnovala oblasti zdravotnictví, kvalifikovanosti, školství a vzdělávání a tématice brownfieldů. Druhý den navštívili účastníci Univerzitu J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, technologický park Nupharo u Žďárku, výzkumné a vzdělávací centrum UniCRE v Litvínově a průmyslové zóny Triangle a Joseph.

„Za velmi užitečnou považuji skutečně velkou účast firem, diskuse o rozvoji podnikání tak neprobíhala «o nich bez nich» a řešily se konkrétní formy spolupráce. I účast zahraniční hostů nebyla jen symbolická, čínští investoři zvažují další výrobu v Ústeckém kraji a italská ambasáda vyzvala k setkání našich a italských firem z oblasti odpadového hospodářství k diskusi o nových technologiích,“ zhodnotila na několika příkladech průběh akce Gabriela Nekolová jako reprezentant Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje.

Ústecký kraj a HSR-ÚK děkují partnerům akce: http://www.forumusteckykraj.cz/cs/podnikatelske-forum-usteckeho-kraje-2015/partneri/

Připravil: OMK


ff
Hejtman Oldřich Bubeníček při zahájení podnikatelského fóra

ff
Hovoří náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný

ff
Na fóru vystoupil i Jiří Cieńciała (vlevo)

dd

dd
Čínskou delegaci ze Šanghaje na Podnikatelském fóru Ústeckého kraje vedla místostarostka Xie Yumin, kterou přivítal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

ff

dd
Zápis místostarostky Šanghaje do pamětní knihy Ústeckého kraje

 

 

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.9.2015 / 22.9.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém