Orientační nabídka


 

Bezpečnostní rada státu dala zelenou čtyřproudové komunikaci mezi Mostem a Litvínovem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
silnice most litvínov
Bezpečnostní rada státu se na svém jednání ze dne 17. února zabývala návrhem řešení problematiky zkapacitnění dopravního úseku I/27 Most – Litvínov a uložila ministrovi dopravy upravit projekční návrh pro zkapacitnění I/27 ve formě čtyřpruhové komunikace tak, aby odpovídal dnes platným normám a požadavkům na bezpečnost silničního provozu.
Tisková zpráva ze dne 18. února 2016
 

 
 

O zkapacitnění této komunikace dlouhodobě usiluje vedení Ústeckého kraje. Své úsilí zintenzivnilo po loňské havárii v areálu Unipetrolu RPA, kdy se jasně prokázalo, že nedostatečná kapacita komunikace ohrožuje práci záchranářů, ale také případnou evakuaci zaměstnanců z areálu a obyvatel okolních měst a obcí. „Komunikace mezi Mostem a Litvínovem byla také jedním z témat, které jsme řešili s premiérem Bohuslavem Sobotkou při jeho návštěvě kraje v loňském roce. Dohodli jsme se tehdy, že zkapacitnění dopravního úseku I/27 Most – Litvínov projedná Bezpečnostní rada Ústeckého kraje a připraví podklady pro jednání Bezpečnostní rady státu. Vítáme proto, toto rozhodnutí Bezpečnostní rady státu jako další krok, který přiblíží Litvínov a Most k čtyřproudové komunikaci,“ komentoval rozhodnutí krajský radní pro bezpečnost Martin Klika.

Krajská bezpečnostní rada se sejde 26. února, jedním z bodů jednání bude právě komunikace mezi Mostem a Litvínovem. „Jsme rádi, že i bezpečnostní rada státu zhodnotila rozšíření komunikace mezi těmito městy jako velmi potřebné. Nedávná havárie v průmyslovém areálu nám jen dokázala, že je potřeba myslet nejen na podobné situace v budoucnosti, ale i například na dopravní nehody, které mohou zablokovat oba jízdní pruhy a tím tak pohyb záchranných složek dost zkomplikovat,“ popsal stav silnice hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Zkapacitnění komunikace mezi Mostem a Litvínovem je rovněž dlouhodobým tématem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje. „Nesouhlasíme se zamítavým stanoviskem ministerstva dopravy, které je zdůvodněno pouze hodnocením ekonomické výhodnosti. Bezpečnost provozu a dostupnost složek integrovaného záchranného systému se těžko vměstnává do tabulek, zvlášť když jde o tak mimořádný případ. Jsem velmi ráda, že Bezpečnostní rada státu vnímala naše argumenty," říká k rozhodnutí Bezpečnostní rady státu  Gabriela Nekolová, předsedkyně Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje. Souhlas se zkapacitněním již dříve vyjádřil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) s poukazem na rozšiřující se provoz chemických závodů a nárůst kamionové dopravy.


 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 18.2.2016 / 18.2.2016 | Zveřejnit od-do: 18.2.2016-17.3.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém