Orientační nabídka


 

Další krok ke zlepšení dopravy do průmyslové zóny Triangle

vv
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uvedlo v úterý 22. listopadu 2016 do provozu obchvat obce Velemyšleves a přemostění Chomutovky na silnici I/27, která míří z Mostu do Žatce a návazně do průmyslové zóny Triangle. Otevření nového úseku v délce 2,6 km se zúčastnil ministr dopravy Dan Ťok, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a představitelé investora, zhotovitele a samosprávy.
 

 
 

„Jsem rád, že se mohu zúčastnit slavnostního ukončení další významné dopravní stavby regionu, která pomůže řešit spojení měst Most a Žatec. Těším se, že společně s ministrem dopravy Danem Ťokem a představiteli samospráv budeme mít příležitost otevřít v nejbližších letech další dopravní stavby, které pomohou našemu regionu,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček a neopomněl při této příležitosti připomenout priority při dostavbě D7 a D6.

Kromě ministra dopravy a hejtmana se otevření obchvatu zúčastnil generální ředitel ŘSD Jan Kroupa, ředitel financujícího Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyněk Hořelica, starosta města Louny Radovan Šabata a předseda představenstva zhotovitele, společnosti Silnice Group, Karel Rypl. Ústecký kraj a jeho krajský úřad reprezentoval náměstek hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství (DS) Jaroslav Komínek, vedoucí odboru DS Jindřich Franěk a ředitel Správy a údržby silnic ÚK Vladimír Macholda.

Stávající silnice I/27 je důležitou trasou v rámci sítě silničních komunikací ČR s návazností na mezinárodní silniční síť. Silnice je veden zhruba ve směru od severu k jihu. Začíná na silnici I/8 v Dubí a pokračuje přes Litvínov, Most, Žatec, Jesenici, Kralovice, Plasy, Kaznějov, Plzeň, Přeštice a Klatovy až k hraničnímu přechodu Železná Ruda. Na této trase zbývá ještě řada obcí, které by si zasloužily vybudování obchvatu na této frekventované dopravní trase.

Stavba obchvatu byla zahájena v červenci 2014 a vyžádala si náklady ve výši 560 milionů korun.

vv
Zprava Dan Ťok, Oldřich Bubeníček a ředitel SÚS ÚK Vladimír Macholda

ss
Zleva náměstek hejtmana ÚK pro dopravu a silniční hospodářství Jaroslav Komínek s ministrem Danem Ťokem

ss
Zleva Dan Ťok, Jan Kroupa, Zbyněk Hořelica, Oldřich Bubeníček, Radovan Šabata a Karel Rypl

vv

vv

 

vv

 

vv

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.11.2016 / 22.11.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém