Orientační nabídka


 

Tříkrálová sbírka 2017: Zapojte se i Vy!

foto
Již osmnáctým rokem zahajuje čím dál tím více dobrovolníků v České republice nový rok dobrým skutkem. Od 4. ledna do 10. ledna 2017 proběhne v Ústí nad Labem a okolí největší dobrovolnická akce u nás - Tříkrálová sbírka. Cílem sbírky je pomoci potřebným v místě, kde se koleduje.
 

 
 

V návaznosti na starou lidovou tradici chodí skupinka Tří králů po ulicích, oslovuje lidi na ulicích, navštěvuje úřady či zvoní u dveří, obdarovává drobnou pozorností, přeje šťastný nový rok a zpívá tříkrálovou koledu. Do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem vybírají koledníci dobrovolný finanční příspěvek. Z výtěžku sbírky poté Charita ČR celoročně pomáhá těm, kteří si sami pomoci nedokáží.

  

Oblastní charita Ústí nad Labem ve spolupráci s Magistrátem města Ústí nad Labem zapečetila více jak 60 kasiček. Začněte s námi nový rok dobrým skutkem. Uvítáme dobrovolníky, kteří by chtěli rozšířit řady kolednických skupinek. K naší snaze se v roce 2016 připojilo několik ústeckých škol a mnoho dobrovolníků, buďte mezi nimi!

 

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky v Ústí nad Labem a žehnání koledníků a kříd se uskuteční ve středu 4. ledna 2017 přibližně od 9 hodin, po bohoslužbě, v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Poté bude probíhat samotné koledování skupinek Tří králů, až do 10. ledna 2017.



Dne 5. ledna 2017 od 17 hodin se uskuteční Tříkrálový koncert na podporu Tříkrálové sbírky v Císařském sále Muzea města Ústí nad Labem. Zpívají děti ze Základní umělecké školy Evy Randové, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Vstupné je dobrovolné do tříkrálové kasičky.



Podrobnější informace naleznete na www.charitausti.cz a na www.trikralovasbirka.cz


Zdroj: Oblastní charita Ústí nad Labem


foto

foto

Kasičky jsou úředně zapečetěné Magistrátem města Ústí nad Labem nebo jinou obcí, dále Oblastní charitou Ústí nad Labem a opatřeny nálepkou Charita ČR.


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 27.12.2016 / 27.12.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém