Orientační nabídka


 

Leteckou záchranku bude v Ústeckém kraji ještě dva měsíce provozovat DSA

dsa
Ministerstvo zdravotnictví dnes podepsalo dodatek smlouvy se stávajícím provozovatelem letecké záchranné služby (LZS) v Ústeckém kraji, společností DSA. Podle dodatku bude DSA leteckou záchranku provozovat ještě do konce února, než službu převezme vítěz tendru, kterým je společnost ATE. Hejtman Oldřich Bubeníček toto rozhodnutí vítá.
Tisková zpráva ze dne 28. 12. 2016
 

 
 

„Rozhodování ministerstva v posledních týdnech připomínalo houpačku, přísliby na zajištění letecké záchranky se stále měnily. Jsem ale nakonec rád, že zvítězil zdravý rozum a službu bude zajišťovat ještě po přechodnou dobu společnost DSA, která má v této oblasti největší zkušenosti,“ přivítal rozhodnutí Oldřich Bubeníček.

Přitom ještě 22. 12. 2016 bylo oznámeno, že ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, náměstek ministra vnitra Jiří Nováček a náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta podepsali memorandum o zajištění letecké záchranné služby v Ústeckém kraji v kombinaci tří provozovatelů LZS. Podle ministerstva se mělo jednat o dočasné opatření pro účely zajištění LZS na Ústecku do doby zajištění této služby provozovatelem vrtulníků vybraným v rámci probíhajícího řízení o veřejné zakázce.

Ministerstvo zdravotnictví před Vánoci informovalo, že nabídka společností AIR TRANSPORT EUROPE spol. s r. o. (ATE) skončila v soutěži na zajištění LZS v Ústeckém kraji na prvním místě, neboť obsahuje nižší nabídkovou cenu než nabídka společnosti DSA a. s. Smlouva s vítězem tendru by měla být podepsána v polovině února 2017.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 28.12.2016 / 28.12.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém