Orientační nabídka


 

Zdravotničtí odboráři pochválili Ústecký kraj

as
V pondělí 9. ledna přijal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček delegaci Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR (OSZSP) v čele s jeho předsedkyní Dagmar Žitníkovou. Jednání se zúčastnil 1. náměstek hejtmana Martin Klika a Stanislav Rybák, který má jako náměstek hejtmana ve své gesci zdravotnictví. V delegaci odborářů byl místopředseda OS Lubomír Francl a představitelé krajské rady OSZSP.
 

 
 

Odboráři diskutovali zejména problematiku odměňování pracovníků ve zdravotnictví a informovali, že k tomuto tématu připravují návrh změny legislativy. Vyjádřili však pochvalu směrem ke krajské zdravotní, která již v prosinci uzavřela kolektivní smlouvu s garancí desetiprocentního nárůstu mezd zdravotníkům. Dalším tématem diskuze bylo fungování a financování sociálních služeb. Odboráři též ocenili dobrou úroveň vybavenosti sociálních zařízení v kraji.

Na adresu připravované novely zákona o sociálních službách uvedl náměstek Martin Klika, že byla ze strany kraje podrobena kritice a kraj v rámci připomínkového řízení zpracoval řadu připomínek.

K tématu letecké záchranné služby (LZS) v Ústeckém kraji se vyjádřil hejtman Bubeníček a vyslovil naději, že toto téma bude ze strany ministerstva zdravotnictví brzy a uspokojivě vyřešeno. „Zatím jsme v provizoriu, současnému provozovateli, společnosti DAS, ministerstvo prodloužilo smlouvu o dva měsíce a přál bych si, aby do té doby bylo jasno ve výběrovém řízení, ke kterému dle mého názoru přistoupilo ministerstvo liknavě,“ uvedl hejtman.

Náměstek Stanislav Rybák pak ujistil odboráře, že kraj bude pokračovat v politice zkvalitňování zdravotní péče v kraji. „Bude opět vypsán dotační titul ke zlepšení komfortu pacientů, bude dokončena rekonstrukce mostecké nemocnice a ústeckého dětského pavilonu a bude zahájena výstavba nových operačních sálů v teplické nemocnici,“ uvedl Stanislav Rybák. Zmínil i pokračování stipendijního programu pro mediky, podporu vzdělávání zdravotníků a spolupráci s fakultou zdravotnických studií na Univerzitě J. E: Purkyně v Ústí nad Labem.

as
Hejtman Oldřich Bubeníček vítá předsedkyni Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníkovou

as
Krajskou radu OSZSP na jednání reprezentovala (zprava) předsedkyně Adriena Šípová a místopředsedkyně Alena Wilhelmová, která se vítá s 1. náměstkem hejtmana Martinem Klikou

as

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 10.1.2017 / 10.1.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém