Orientační nabídka


 

O železniční seminář na VOŠ v Děčíně byl opět velký zájem

foto
Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola strojní, stavební a dopravní v Děčíně připravila již patnácté setkání studentů, pedagogů a odborníků z praxe železničního stavitelství s názvem „Opravy a rekonstrukce železničních tratí ve výlukách“.
 

 
 

Seminář se opět konal pod záštitou generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty Pavla Surého a dokladem vysokého zájmu byla i přítomnost zástupců státní správy při jeho zahájení. Přes 220 účastníků plně obsadilo přednáškový sál, upravený z jídelny domova mládeže. „Velmi nás potěšil zájem z řad zástupců středních a vysokých škol, správců železniční infrastruktury, zhotovitelů, a v neposlední řadě i bývalých absolventů školy,“ řekla ředitelka školy Jana Vacková.

Kromě ředitele personálního odboru  SŽDC Pavla Kouckého přivítala účastníky primátorka města Děčín Marie Blažková a vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje Dagmar Waicová. Spolupráci se školou a tedy i se seminářem v úvodu deklaroval předseda oblastní kanceláře ČKAIT Ústí nad Labem Martin Mandík.

Ve dvou dnech měli účastníci možnost vyslechnout 17 přednášek, zaměřených na korelaci výlukových časů a nákladů provozovatele dráhy s náklady na realizaci stavby či opravy. Některé přednášky se věnovaly zvyšování životnosti součástí železničního svršku s cílem i předcházet provozním závadám a nepředvídaným výlukám. V posledních dvou prezentacích byli účastníci informováni o průběhu sanací pláně zemního tělesa bez snesení stávajícího kolejového roštu a následné kontinuální výměně kolejového roštu na tříkolejné trati prvního koridoru mezi stanicemi Úvaly – Praha Běchovice.

 

Zdroj: VOŠ a SPŠ strojní, stavební a dopravní, Děčín


foto

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 8.3.2017 / 8.3.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém