Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní uspořádala 4. Děčínské chirurgické dny

mn
Miniinvazivní chirurgie, traumatologie, varia, sesterská sekce a videosekce byly odbornými tématy konference IV. Děčínské chirurgické dny. Dvoudenní setkání, které uspořádalo Chirurgické oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Děčín, o. z., v prostorách Zámku Děčín, se uskutečnilo 5. a 6. června 2016. Záštitu nad akcí, jejímž odborným garantem byl primář děčínského chirurgického oddělení Jan Rejholec, převzali hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, primátorka města Děčín Marie Blažková a předseda představenstva Krajské zdravotní Jiří Novák.
 

 
 

„Ústecký kraj si je vědom, že pokrok lékařství jde mílovými kroky a v té souvislosti je potřeba věnovat pozornost i významné finanční prostředky na vzdělávání lékařů, sester i dalšího zdravotnického personálu. Proto i takové akce, jako je děčínská odborná konference, Ústecký kraj podporuje. Jsem také rád, že pořadatelem celé řady značně navštěvovaných akcí, i odborníky ze zahraničí, je Krajská zdravotní, jejímž akcionářem je právě Ústecký kraj,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák, který na konferenci zastoupil hejtmana Oldřicha Bubeníčka.

Děčínská primátorka Marie Blažková účastníky konference přivítala na děčínském zámku, který je majetkem statutárního města Děčín. „Jde o akci již tradiční, kde se můžete seznámit a pohovořit o odborných tématech, a věřím, že pomůže v práci vám všem,“ popřála děčínská primátorka lékařům a sestrám, kteří přijeli na odborné setkání, jež se v Děčíně koná jednou za dva roky.

„Velmi si vážím vaší práce a uvědomuji si, že svou každodenní prací posouváte úroveň chirurgie dál. Dovolte mi, abych vám za to poděkoval a vaším prostřednictvím i vašim spolupracovníkům, a povzbudil vás do další práce,“ uvedl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní. „Jsme si vědomi toho, že současné operační sály ve všech krajských nemocnicích je potřeba revidovat, tedy i v děčínské. Plánujeme zde vybudovat nové operační sály včetně urgentního příjmu náklady asi 320 milionů korun,“ zdůraznil Jiří Novák, který také poděkoval za práci a poblahopřál k úspěchům na poli robotické chirurgie primáři Janu Rejholcovi, který se specializuje na nízkou resekci rekta a resekci sigmatu.

„Jsem rád, že jsou tady i lékaři z nemocnic mimo Krajskou zdravotní, pražských fakultních nemocnic i ze Slovenska a jsem také rád, že existuje určité sepětí Krajské zdravotní vyjádřené v tom, že kromě děčínských pořadatelů v čele s panem primářem Rejholcem konferenci předsedají chirurgové z ústecké, teplické a  mostecké nemocnice a jsou zde i z chomutovské nemocnice,“ řekl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní. „Velké poděkování patří statutárnímu městu Děčín v čele s paní primátorkou za poskytnutí krásných reprezentativních prostor zámku,“ zdůraznil generální ředitel.

„Na dvoudenním setkání jsme přivítali 150 přihlášených účastníků. Letošní Děčínské chirurgické dny vysoce odborným programem navázaly na tři předchozí ročníky. Děkuji všem, kdo se na pořadatelství tak velké akce podíleli,“ řekl Jan Rejholec.

Během konání konference měli její účastníci možnost seznámit se a vyzkoušet si práci s nejmodernějším chirurgickým systémem da Vinci Xi pro roboticky asistované operace z Centra robotické chirurgie při Klinice urologie a robotické chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Zdroj: Krajská zdravotní, a.s.

mn
Při zahájení Chirurgických dnů zprava Petr Fiala, generální ředitel KZ, Jiří Novák, předseda představenstva KZ, Stanislav Rybák, náměstek hejtmana ÚK a Marie Blažková, primátorka města Děčín

mn
Úvodní proslov náměstka hejtmana Stanislava Rybáka

mn

mn


 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 8.6.2017 / 8.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém