Orientační nabídka


 

Nadační fond Veroniky Kašákové odemyká dětský potenciál

Nadační fond
Na mosteckém magistrátu se uskutečnil seminář pro děti z dětských domovů Odemykání dětského potenciálu s koučem Janem Mühlfeitem a hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem jako hostem. Akci pořádal Nadační fond Veroniky Kašákové, který se zaměřuje právě na podporu dětí a mladistvých v dětských domovech po celé České republice.
Tisková zpráva ze dne 9. června 2017
 

 
 

Seminář se konal v rámci pilotního projektu Restart, jehož cílem je pomoci dětem z dětských domovů skrze návštěvy odborných koučů a terapeutů. „I děti z dětských domovů mají právo poznat lépe samy sebe a žít šťastný a úspěšný život,“ uvedl Jan Mühlfeit, který od samého začátku nadaci podporuje a spolupracuje s ní.

Projekt Restart odstartoval v lednu letošního roku v deseti dětských domovech v Ústeckém kraji, který projekt také finančně podpořil. Hlavním cílem je zjednodušit dětem zařazení se do běžného života po opuštění dětského domova, což je pro mnoho lidí, kteří si dětskými domovy prošly, velký problém. Dětem v tom pomáhají odborní kouči a terapeuti, kteří s nimi pracují na odbourání traumat a negativních vzorců z dětství a na získání sebevědomí a sebelásky, objevují jejich silné stránky, pracují na nich a řeší jejich využití v praktickém životě.

Ambasadorka projektu a zakladatelka Nadačního fondu Veronika Kašáková sama prožila své dětství i dospívání v dětském domově. Konkrétně ve Vysoké Peci na Chomutovsku, kam letos o svátcích velikonočních přijela potěšit místní děti společně s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Více o akci na http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=450018&id=1710936&n=velikonocni%2Ddarky%2Dpro%2Ddetsky%2Ddomov%2Dvysoka%2Dpec

01
Děti z dětských domovů prožily krásný den. 

02

03
Ambasadorka projektu Veronika Kašáková.

 

04
S Kašákovou se akce zúčastnil i Jan Mühlfeit, který také nadaci podporuje.

 

06
Na společné fotce nechyběla zleva: Marcela Stütz, ředitelka DD Most, Jan Blažek, ředitel DD Tuchlov, Veronika Kašáková, Jan Mühlfeit, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a Kateřina Novotná. 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 9.6.2017 / 9.6.2017 | Zveřejnit od: 9.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém