Orientační nabídka


 

Krajská zdravotní představila v chomutovské nemocnici nejmodernější mamodiagnostické centrum

mm
Krajská zdravotní představila v pátek 9. června v chomutovské nemocnici činnost nejnovějšího a nejmodernějšího mamodiagnostického centra v Ústeckém kraji, které vzniklo po rekonstrukci a rozšíření prostor při Radiodiagnostickém oddělení Krajské zdravotní, nemocnice Chomutov. Chomutovské mamodiagnostické centrum registruje ročně již 14 tisíc mamografických vyšetření. Během dvanácti let počet vyšetření vzrostl na téměř šestinásobek. Otevření centra se zúčastnil i náměstek hejtmana Stanislav Rybák.
 

 
 

Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, uvedl, že stavební úpravy mamodiagnostického centra a nákup mamografu vyšly Krajskou zdravotní na 12,05 milionu Kč, z čehož 3,1 milionu Kč z této částky pokryly vlastní zdroje. „Ústecký kraj stavební úpravy podpořil 6 miliony Kč, na pořízení mamografu v hodnotě 3,69 milionu Kč získala Krajská zdravotní dotaci ze státního rozpočtu od Ministerstva zdravotnictví České republiky, která činí 2,95 miliony Kč. Dalších 400 tisíc za vybavení zaplatila Krajská zdravotní. Všechny uvedené částky jsou včetně DPH,“ řekl Jiří Novák.

 

Na slavnostní otevření mamodiagnostického centra v nemocnici Chomutov zavítal náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák. „Jménem jediného akcionáře Krajské zdravotní, kterým je Ústecký kraj, si dovolím poděkovat celému vedení společnosti, zejména chomutovské nemocnice, za zřízení tohoto pracoviště. Stále se hovoří o nárůstu žen, které se nechávají vyšetřit v těchto mamodiagnostických centrech, proto se i do budoucna předpokládá, díky osvětě a prevenci, nárůst vyšetření prsu. Chomutovskému mamodiagnostickému centru přeji co nejlepší výsledky v oblasti medicíny a spousty spokojených pacientek,“ řekl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybák.

Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, poděkoval všem, kteří se zasadili o uvedení mamodiagnostického centra do provozu. „Poděkování za investiční podporu si opakovaně zaslouží jediný akcionář Krajské zdravotní, kterým je Ústecký kraj, jež dlouhodobě naší společnost podporuje při řadě dalších investičních aktivit. Jsem přesvědčen, že uvedením do provozu dvou mamografů na zdejším pracovišti se zvýší nejen počet vyšetřených, ale i spokojených pacientek, které ocení zejména nové zrekonstruované prostory. Poděkování také patří chomutovským hokejistům, kteří při jednom ze svých utkáních hráli pro chomutovskou nemocnici ve speciálních dresech, které byly následně vydraženy a výtěžek pomohl k zakoupení části vybavení mamodiagnostického centra,“ dodal Petr Fiala.

Primářka Radiodiagnostického oddělení Dagmar Kollertová doplnila, že mamodiagnostické centrum je určeno zejména pacientkám z jihozápadního regionu Ústeckého kraje a přilehlé oblasti. „V současné době v našem centru evidujeme okolo pětatřiceti tisíc pacientek, které chodí opakovaně na vyšetření, kterých jsme v loňském roce provedli zhruba čtrnáct tisíc. Rozšířením chomutovského mamodiagnostického centra očekáváme v průběhu jednoho roku nárůst až na dvacet tisíc vyšetření,“ řekla závěrem MUDr. Dagmar Kollertová.

Právě nárůst vyšetření a nevyhovující zázemí si vyžádaly radikální řešení. Mamodiagnostické centrum, tísnící se v prostorově nedostatečných místnostech ve druhém podlaží budovy B, se přestěhovalo do nových modernizovaných prostor ve čtvrtém podlaží, jež jsou třikrát větší než původní. Kromě vybavení novým inventářem je zásadně větší čekárna. „Jde o další výstavbu a rekonstrukci pracoviště v chomutovské nemocnici, za což jsme nesmírně rádi,“ uvedla při slavnostní prezentaci Dagmar Klimešová, předsedkyně základní organizace Odborového svazu zdravotnictví České republiky v Krajské zdravotní, nemocnici Chomutov.

Zdroj: info@kzcr.eu

mm

mm
Zleva: generální ředitel KZ Petr Fiala, předseda představenstva KZ Jiří Novák a náměstek hejtmana Stanislav Rybák

 

mm

 

mm

mm

 

mm

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 11.6.2017 / 11.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém