Orientační nabídka


 

Bezpečnostní rada kraje pozitivně hodnotí pokles kriminality a vyšší objasněnost trestné činnosti

br
Bezpečnostní rada Ústeckého kraje (BRÚK) se na svém zasedání v pátek 16. června věnovala zejména roční zprávě o situaci v oblasti veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti, kterou předkládal krajský ředitel policie Jaromír Kníže, a zprávě o stavu požární ochrany za rok 2016, kterou prezentoval ředitel Hasičského záchranného sboru ÚK Roman Vyskočil. Obě tyto zprávy budou předloženy k projednání v Zastupitelstvu Ústeckého kraje.
 

 
 

Zpráva o bezpečnostní situaci konstatovala pokles trestné činnosti v kraji v roce 2016 o 13 % proti roku 2015, přičemž se meziročně zvýšila objasněnost trestné činnosti na 62 procent. Ke snížení trestné činnosti přispěl převážně pokles majetkové kriminality.

V oblasti požární ochrany došlo v roce 2016 k 8036 událostem, které řešil HZS ÚK, což je o 900 méně proti roku 2015. Z evidovaných událostí se ve 20 % jednalo o požáry. Operační středisko HZS ÚK přijalo v hodnoceném období 358 tisíc tísňových volání.

Byla rovněž projednána zpráva o činnosti Krajského vojenského velitelství Ústeckého kraje (KVV ÚK) ve vztahu k orgánům veřejné správy ve správním obvodu kraje, kterou předložil ředitel KVV ÚK Rostislav Domorák. Informoval rovněž o činnosti aktivních záloh.

Členové BRÚK se seznámili i se zprávou o bezpečnostní situaci po linii odboru cizinecké policie. Za 1. čtvrtletí 2017 bylo odhaleno v kraji 125 nelegálních migrantů, z toho bylo 120 osob s nelegálním pobytem (propadlá víza apod.) a pouze 5 osob jako tranzitní nelegální migranti (uprchlíci).

Byla projednána zpráva o vyhodnocení „Programu 2017 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS“, v rámci kterého byly přijaty žádosti od 50 organizací. Celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu Ústeckého kraje pro tento program v roce 2017 byl 11 milionů korun.

Bezpečností rada velmi pozitivně vyhodnotila Den záchranářů Ústeckého kraje a konstatovala také pozitivní vliv provozu dálnice D8, kdy došlo ke značnému poklesu intenzity nákladní i osobní dopravy na dřívějších objízdných trasách (silnice I/30 a I/8). Bylo také provedeno vyhodnocení společného taktického cvičení Policie ČR a Armády ČR „Hradiště 2017“, které proběhlo letos v dubnu.

BRÚK se za přítomnosti zástupců ČEPS a ČEZ zabývala přípravou taktického cvičení „Výpadek 2018“, které proběhne v příštím roce. Při této příležitosti poděkoval hejtman Oldřich Bubeníček za spolupráci s bezpečnostní radou a krizovým štábem kraje bezpečnostnímu řediteli ČEZ Distribuce Jiřímu Kouteckému.

br

br
Zleva: Dominik Hanko, předseda Výboru pro sociální věci, bezpečnost a SVL ZÚK, Petr Severa, vedoucí odboru zdravotnictví KÚÚK, Stanislav Rybák, náměstek hejtmana, Oldřich Bubeníček, hejtman ÚK, Jiří Čermák, tajemník BRÚK, Luboš Trojna, vedoucí odboru kancelář hejtmana KÚÚK, Ilja Deyl, ředitel ZZS ÚK, zcela vpravo pak ředitel KVV ÚK Rostislav Domorák

 

br
Zleva: ředitel HZS ÚK Roman Vyskočil, krajský ředitel policie Jaromír Kníže a ředitel KVV ÚK Rostislav Domorák

 

br

br
Jiří Koutecký, bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.6.2017 / 17.6.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém