Orientační nabídka


 

Chomutovské gymnázium se těší z nové jídelny

foto
Ve čtvrtek 29. června se chomutovské gymnázium po 85 letech dočkalo slavnostního otevření školní jídelny, kterého se za Ústecký kraj zúčastnili radní pro oblast investic a majetku Ladislav Drlý a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Radmila Krastenicsová.
 

 
 

„Gymnázium si rozhodně stravovací prostory zasloužilo. Přeji profesorům i studentům, aby jim nové prostředí zpříjemnilo chvíle strávené ve škole.  A protože se začnou všichni stravovat až od nového školního roku 2017/2018, doufám, že se studenti budou po prázdninách do školy těšit,“ dodal krajský radní Ladislav Drlý.

Gymnázium v Mostecké ulici v Chomutově je jednou ze 100 příspěvkových organizací Ústeckého kraje pro oblast školství.  Jídelny se i přes rozsáhlou rekonstrukci škola nikdy nedočkala. Proto se toto červnové datum zapíše do historie školy.

V současnosti je Gymnázium Chomutov školou, která poskytuje všeobecné vzdělání ve čtyřletém nebo šestiletém studiu a zaměřuje se především na přípravu ke studiu na vysoké škole. Šestileté studium je určeno jen těm nejtalentovanějším žákům základních škol. V posledních letech jsou ve škole otvírány pouze třídy se všeobecným zaměřením. Studenti mají bohatou nabídku volitelných předmětů v posledních dvou ročnících.

Zakázku s názvem „Gymnázium, Chomutov – Rekonstrukce části 1. PP pro účely stravování žáků“ realizovala po dobu šesti měsíců Stavební a obchodní společnost Most spol. s r. o. v ceně 7 264 tis. Kč. Předmětem zakázky bylo vybudování jídelny a výdejny jídla se zázemím, včetně prodejny občerstvení, v prostorách 1. PP školy.  Zájem stravovat se ve školní jídelně má přibližně 450 žáků a 80 profesorů.

foto
Pásku společně přestřihli Ladislav Drlý, radní pro oblast investic a majetku, Radmila Krastenicsová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost, Jaroslav Zahrádka ředitel školy, Marek Hrabáč primátor statutárního města Chomutov a Zdeněk Brabec, zástupce realizační firmy SOS Most.

foto
Chomutovské gymnázium má novou školní jídelnu.

foto

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 3.7.2017 / 3.7.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém