Orientační nabídka


 

Mladí rychlostní kanoisté získali v Račicích na regatě Olympijských nadějí 17 medailí

001
Šest zlatých, sedm stříbrných, čtyři bronzové medaile a k tomu 46 dalších finálových umístění vybojovali mladí rychlostní kanoisté na regatě Olympijských nadějí, která proběhla od pátku do neděle v Labe aréně Ústeckého kraje v Račicích a stejně jako letošní dvě mistrovství se řadí na seznam Rodinného stříbra Ústeckého kraje. Podle medailového zisku i bodů se český tým zařadil na třetí příčku pořadí za dvěma kanoistickými velmocemi – Maďarskem a Německem.
Tisková zpráva ze dne 18. září 2017
 

 
 

„Řada mladých reprezentantů ukázala svou perspektivu. Systematická příprava našich nadějí v klubech přináší ovoce, reprezentanti zúročili tvrdý trénink. Hlavně úspěchy ve starších ročnících soutěže Olympijských nadějí jsou velmi cenné. Věřím, že někteří reprezentanti se v budoucnu prosadí i v dospělé kategorii,“ uvedl reprezentační trenér Pavel Hottmar. Tři zlaté medaile v individuálních kategoriích získal kanoista Jiří Minařík, který vyhrál kilometr, pětistovku i dvoustovku. S Jiřím Zalubilem, který byl bronzový na dvoustovce, vybojoval také stříbro na deblkanoi na kilometru. Kajakářky Štěpánka Sobíšková a Barbora Galádová, které se prosadily na deblkajaku na kilometru i ve finále seniorského mistrovství světa v Račicích, získaly zlato na pětistovce a stříbro na kilometru. Galádová navíc triumfovala v kategorii nejmladších kajakářek na kilometru. Sobíšková byla druhá na dvoustovce ročníku 2001.

Rodinnou sbírku obohatil čtyřmi medailemi i její bratr Tomáš. Ten společně s Jakubem Brabcem vyhrál na deblkajaku na pětistovce, druzí byli na kilometru a třetí na dvoustovce. Sobíšek bral i stříbro na singlkajaku na kilometru, Brabec bronz na dvoustovce. Dvě medaile získala i kajakářka Kateřina Zárubová, která byla bronzová v individuálním závodě na dvoustovce a na stejné trati získala stříbro s Adélou Házovou. Stříbro na pětistovce vybojoval kajakář Tomáš Hradil.

Do výčtu 46 dalších finálových umístění patří šest čtvrtých a pátých míst, osm šestých a osmých míst a po devíti sedmých a devátých umístění.

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 18.9.2017 / 18.9.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém