Orientační nabídka


 

Oslava Mezinárodního dne seniorů se v Mostě stala tradicí

mm
V předvečer Dne seniorů, který připadá na 1. října, se na mosteckém náměstí již potřetí setkali senioři z Mostu i celého kraje na veřejných oslavách jejich mezinárodního svátku. Akci uspořádala Krajská rada seniorů a konala se pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, který se oslav osobně zúčastnil.
Tisková zpráva ze dne 3. října 2017
 

 
 

„Mezinárodní den seniorů je věnován našim rodičům, prarodičům, babičkám a dědečkům a je mimo jiné příležitostí uvědomit si, s čím vším se musí senioři každodenně potýkat. V mládí si nikdo z nás příliš nepřipouští, že jednou budeme všichni staří. Jsem rád, že se tu dnes můžeme společně sejít a pobavit se. Přeji vám hodně zdraví a klidný život na zaslouženém odpočinku,“ poděkoval seniorům hejtman Oldřich Bubeníček.

V úterý 3. října oslavy Dne seniorů budou pokračovat v rámci prezidentské návštěvy v Ústeckém kraji. Večera věnovaného seniorům se v mosteckém divadle osobně zúčastní prezident Miloš Zeman. Spolu s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem předají ceny za seniorské soutěže a budou diskutovat se seniory.

Cena bude předána nejaktivnějšímu seniorskému klubu. Cílem soutěže „Nejaktivnější klub seniorů Ústeckého kraje 2017“, kterou vyhlásila Krajská rada seniorů pod záštitou hejtmana, je ukázat aktivity seniorských klubů a život seniorů v kraji.

V rámci tradiční přehlídky tvůrčí práce byla letos vyhlášena literární soutěž pro seniory z Ústeckého kraje Senior Art 2017 a ceny převezmou vítězové soutěže.

Podpora seniorů z úrovně kraje se netýká jen oslav Dne seniorů. Již druhé volební období pracuje poradní orgán hejtmana pro seniory a zdravotně hendikepované. Zde vznikají podněty, jak péči o seniory v kraji dále zlepšovat. Kraj rovněž několikátým rokem podporuje vydávání časopisu Seniorské listy, který je zdarma distribuován v Ústeckém kraji.

 

02

 

03

 
 



 

06

 

07

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 3.10.2017 / 3.10.2017 | Zveřejnit od: 3.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém