Orientační nabídka


 

Prezident České republiky ukončil návštěvu kraje ve Šluknovském výběžku

foto
Poslední den oficiální návštěvy kraje zamířil Miloš Zeman do Šluknovského výběžku. Nejdříve se v téměř šestitisícovém Šluknově setkal se starostkou Evou Džumanovou, představiteli města a pohovořil i s občany. Návštěvu zakončil pracovním obědem s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem v restauraci Dymník u Rumburku, kde také proběhla závěrečná tisková konference.
Tisková zpráva ze dne 6. října 2017
 

 
 


Na setkání s prezidentem ve Šluknově přišly i přes vytrvalý déšť přes dvě stovky lidí. Miloše Zemana přivítali také žáci Střední lesnické školy ze Šluknova, a to trubačskými fanfárami. V rámci diskuze s občany zazněla témata jako je nezaměstnanost, sociálně vyloučené lokality, důchody nebo nedostatek lékařů v této oblasti. Prezident ocenil, že se ve Šluknovském výběžku snížila nezaměstnanost a ocenil snahu vedení města o podporu a využití cestovního ruchu k rozvoji oblasti.  Ze setkání v parku Zámku Šluknov si prezident Zeman odvezl ručně vyřezávaný betlém, který dostal od starostky města.

Poté se spolu s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem přesunuli na Dymník u Rumburku, kde proběhla také závěrečná tisková konference. Zeman zhodnotil svoji třídenní, v pořadí již pátou, návštěvu Ústeckého kraje během svého funkčního období. „Organizační zajištění mé návštěvy bylo naprosto vynikající,“ řekl v úvodu tiskové konference prezident. Ocenil, že na mnoha místech kraje je vidět významný rozvoj. Pochválil a poděkoval také za setkání jak se seniory, tak studenty, kteří se dle jeho slov zajímali o podobná témata.

„Považuju tuto pátou návštěvu za velice úspěšnou. Návštěvě nejvyššího ústavního činitele České republiky přikládáme vždy zásadní význam. Za vedení kraje mu vyjadřuji i tímto poděkování, že se o problémy, ale i o rozvoj našeho Ústeckého kraje zajímá dlouhodobě, systematicky a osobně. Jsem vždy mile překvapen znalostmi, které pan prezident o našem kraji má.“ zhodnotil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

                

foto
Přivítání prezidenta ČR se starostkou Šluknova Evou Džumanovou.

foto
Setkání s občany Šluknova.

foto
I přes nepřízeň počasí přišlo na setkání s prezidentem téměř dvě stě lidí.

foto
Dekorování praporu města Šluknov prezidentem Milošem Zemanem.

foto
Miloše Zemana přivítali také žáci Střední lesnické školy ze Šluknova trubačskými fanfárami.

foto
Závěrečná tisková konference na Dymníku u Rumburku.

foto

foto
Odlet prezidenta ČR armádním vrtulníkem do Lán.

 

 

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 6.10.2017 / 6.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém