Orientační nabídka


 

Estonský velvyslanec se zajímal o průmysl, zdravotnictví či pracovní příležitosti

Estonský velvyslanec
Na Krajském úřadu Ústeckého kraje se vystřídalo za působení hejtmana Oldřicha Bubeníčka v jeho funkci přes čtyřicet velvyslanců z celého světa, ale vůbec poprvé mohl hejtman přijmout velvyslance Estonské republiky v ČR Stena Schwedeho.
Tisková zpráva ze dne 2. listopadu 2017
 

 
 

Kromě návštěvy hejtmanství se třiačtyřicetiletý velvyslanec zúčastnil setkání s představiteli Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. „I když jsem již byl jednou v Děčíně a Českém Švýcarsku, tady u vás jsem poprvé,“ podotkl při setkání s hejtmanem.

Jeho zájem se ubíral hlavně k tématům průmyslu, pracovních příležitostí či zdravotnictví. „U nás máme například problém s vystudovanými lékaři. Po škole odjedou za prací do Finska, proto se snažíme mladé lékaře podpořit nabízenými vyššími platy,“ vysvětlil Sten Schwede. Obdobnou situaci řeší i Ústecký kraj, ze kterého odcházejí mladí lékaři do Německa. „Ústecký kraj se systematicky snaží, aby se počet lékařů v kraji zvyšoval. Proto jsme jim ve spolupráci s Krajskou zdravotní nabídli stipendijní program, ve kterém se medici zavazují pracovat po škole právě v této instituci,“ uvedl hejtman Bubeníček.  

Velvyslanec zastupuje v České republice nejsevernější pobaltský stát. Hlavními průmyslovými odvětvími jsou průmysl potravinářský a dřevozpracující, založené na rozvinutém zemědělství, lesnictví a rybolovu. Hlavními obchodními partnery jsou Finsko, Švédsko a Lotyšsko, přičemž podíl dalších zemí Evropské unie na zahraničním obchodu stále roste. Estonsko vstoupilo do EU a NATO roku 2004. Od začátku roku 2011 se v Estonsku platí eurem.


01
Hejtman přivítal estonského velvyslance (vpravo).

02
Na závěr setkání se podepsal do pamětní knihy.

03
Na památku dostal Sten Schwede dárek v podobě dubského porcelánu.

04
Estonský velvyslanec byl v Ústí poprvé v životě.

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 2.11.2017 / 2.11.2017 | Zveřejnit od: 2.11.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém