Orientační nabídka


 

Nové jízdní řády přinesou malé změny, ale četná zlepšení

du
V neděli 10. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2018 na železnici i v autobusové dopravě. Novinky představila společná tisková konference Ústeckého kraje a Českých drah. Regionální vlaková doprava je v Ústeckém kraji realizována na základě objednávky Ústeckého kraje. Počet vlakolikometrů vlaků objednávaných krajem u Českých drah dosáhne 7,7 milionu. V kraji pojede 985 vlaků ČD, z toho je 892 spojů v krajské objednávce. Změny začnou od 10. 12. platit i v autobusové dopravě DÚK.
 

 
 

Na tiskové konferenci, konané 6. prosince v prostorách krajského úřadu, o změnách u ČD informoval ředitel Regionálního obchodního centra ČD Vladimír Štochl a o ostatních změnách náměstek hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslav Komínek.

„Systém Dopravy Ústeckého kraje je stabilizovaný a cestující mohou využívat řadu výhod. Tarify se pro příští rok nemění a probíhající marketingový průzkum nám ukáže, jak často lidé využívají veřejnou dopravu, zda a jak často přestupují, do jaké míry využívají možnosti integrované dopravy a co by chtěli ve veřejné dopravě zlepšit,“ uvedl náměstek Jaroslav Komínek.

V železniční dopravě dojde k mírnému zlepšení na lince do Drážďan: mezi Ústím nad Labem a Drážďanami pojede v 9:19 o víkendech v letní sezóně nový regionální rychlík, který odlehčí dnes velmi vytíženým vlakům z Děčína do Bad Schandau. Zpět do Ústí nad Labem přijede v 18:37. 

Nově budou provozovány všechny vlaky linky Most – Plzeň společností GW Train Regio, přičemž přibude jeden spoj navíc. Nový přímý vlak na Moldavu v Krušných horách z Ústí nad Labem, zatím bohužel nevyjede do doby, než Správa železniční dopravní cesty ukončí opravu nyní nesjízdné trati na Moldavu.

V autobusové dopravě dojde k přečíslování linek MHD Děčín z důvodu většího zdůraznění příslušnosti do integrovaného systému DÚK.

Jinak jízdní řád autobusových linek DÚK přinese jen drobné změny, jmenujme např. nový spoj odpoledne ze Žatce do Nečemic, a v letní sezóně nové víkendové spojení z Podbořan do Podbořanského Rohozce a z Chomutova na Horu Sv. Kateřiny.

V zimní sezóně budou opět jezdit speciální linky nebo spoje určené zejména lyžařům z Chomutova na Klínovec a Boží Dar, nebo z Ústí nad Labem na Telnici. V letní turistické sezóně počítá kraj opět se zavedením turistických vlakových a lodních linek.

Všechny nové jízdní řády se zahrnutím změn od 10. prosince naleznete na webových stránkách Ústeckého kraje ZDE.

du
Zleva ředitel Regionálního obchodního centra ČD Vladimír Štochl, náměstek hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslav Komínek a vedoucí oddělení dopravní obslužnosti odboru dopravy a silničního hospodářství KÚÚK Jakub Jeřábek

 

du

 


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 6.12.2017 / 6.12.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém