Orientační nabídka


 

Snoezelen bude sloužit klientům DSS Litvínov

dss
V úterý 19. prosince 2017 se v příspěvkové organizaci Domovy sociálních služeb (DSS) Litvínov uskutečnilo slavnostní otevření speciálního relaxačního prostoru, snoezelenu, který byl pořízen z výtěžku 14. reprezentačního plesu Ústeckého kraje konaného dne 25. 3. 2017 v Kulturním domě v Mostě.
 

 
 

„Jsem rád, že výtěžek ve výši téměř dvě stě tisíc korun posloužil dobré věci. Věřím, že naši klienti této speciální relaxační místnosti plně využijí a nově vybudovaný prostor si oblíbí,“ řekl při otevření ředitel DSS Vladimír Vopelka. Otevření snoezelenu se zúčastnila vedoucí odboru sociálních věcí KÚÚK Petra Lafková.

Snoezelen je speciálně upravená místnost, ve které lze využít technického vybavení k multismyslové stimulaci, jako jsou bublinkové vodní sloupy, hvězdné nebe, projektory s olejovými nebo tematickými kotoučky, optická vlákna, aroma lampa, zrcadlová koule, speciální pohodlný měkký nábytek a další. Pomůcky slouží ke stimulaci smyslů nebo k relaxaci. Důležitým prvkem prostředí snoezelenu je jeho variabilita a možnost využití pro všechny věkové skupiny. Podrobnosti o snoezelenu naleznete ZDE.

DSS Litvínov je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje a poskytuje sociální služby. Zajišťuje pomoc a podporu seniorům a lidem s postižením při jejich začleňování do společnosti. Vytváří podmínky pro plnohodnotný způsob života tak, aby se předešlo vyloučení těchto lidí ze společnosti. Více o DSS ZDE.

O předání šeku z výtěžku plesu jsme psali ZDE.

sa

sa

sa

 

sa

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.12.2017 / 20.12.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém