Orientační nabídka


 

Hejtmani vítají, že vláda navštíví postupně všechny kraje a bude řešit problémy přímo na místě

logo ÚK
Vláda premiéra Andreje Babiše se ve čtvrtek 4. ledna 2018 sešla k prvnímu společnému jednání s představiteli Asociace krajů ČR. Hlavním tématem setkání bylo nastavení systému společné komunikace, dále pak financování dopravy nebo regionálního školství. Jednání se zúčastnil i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který je zároveň jedním z místopředsedů Rady AK ČR a předsedou Komise Rady AK ČR pro sociální záležitosti.
 

 
 

„Dnes se setkala celá vláda s hejtmany. V minulosti bylo zvykem setkávat se dvakrát ročně, nyní bychom se měli setkávat dvakrát za čtvrt roku. Společně jsme se domluvili na systému spolupráce a komunikace. Navrhl jsem, aby naše vláda postupně navštívila všechny kraje a řešila problémy přímo na místě. Během jednání jsme probírali jednotlivá témata, mezi která patří např. financování oprav silnic II. a III. tříd, nařízení vlády řešící minimální úroveň zaručené mzdy řidičům autobusové dopravy, financování regionálního školství včetně mzdové politiky v resortu školství,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš.

Pro zefektivnění komunikace vlády s kraji bude nastaven nový systém komisí, v nichž bude vždy jeden ministr a jeden hejtman zpracovávat požadavky všech krajů v rámci daného resortu.

„Hejtmani požadovali shodně po nové vládě zaručené financování oprav silnic II. a III. tříd a vítám příslib pana premiéra, že se vynasnaží, aby se prostředky v celkové výši čtyři miliardy korun pro tento rok v rozpočtu našly,“ uvedl po jednání hejtman Oldřich Bubeníček,

„Kraje dále volají po stabilizaci financování svých činností a budou o jejich pravidlech v nejbližší době jednat s ministry. Velice vítáme, že vláda přislíbila návštěvy všech krajů, což by poprvé zajistilo diskusi o zásadních problémech přímo v daném místě,“ okomentovala předsedkyně Rady AK ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 5.1.2018 / 5.1.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém