Orientační nabídka


 

Ústecký kraj povede na olympiádu královna českého boxu Lucie Sedláčková

001
Přesně 107 členů bude mít výprava Ústeckého kraje, která už 28. ledna zamíří na zimní Olympiádu dětí a mládeže v Pardubicích. Ve spolupráci s krajskou organizací České unie sportu a krajskými sportovními svazy vysílá náš kraj do Pardubického kraje ty nejlepší nominované sportovce. O cenné kovy budou od 28. ledna do 2. února bojovat v celkem deseti disciplínách, osmi ryze zimních a dvou kulturních, kterými budou šachy a společenský tanec. V čele krajské výpravy na slavnostním zahájení ponese vlajku čerstvá držitelka světového stříbrného pásu organizace WBC boxerka Lucie Sedláčková.
Tisková zpráva ze dne 10. ledna 2018
 

 
 

„Vysíláme opravdu ty nejlepší sportovce. Například hokejový tým je složen převážně z hráčů Chomutova a Litvínova, které v kraji hrají nejvyšší soutěž. Věřím, že se nám podaří se ještě zlepšit a nejhůře skončíme na stejném umístění jako v posledních olympiádách,“ uvedl k výpravě náměstek hejtmana pro školství, mládež a sport Petr Šmíd. O stupně vítězů zabojují naši reprezentanti v těchto zimních disciplínách: lední hokej, krasobruslení, snowboarding, rychlobruslení, biatlon, lyžařský orientační běh a v alpských a běžeckých disciplínách, kam patří například obří slalom nebo u běžeckého pak klasický či volný styl.

 

Vlajkonošem výpravy bude nejúspěšnější česká profesionální boxerka současnosti Lucie Sedláčková. Juniorská světová šampionka původem z Děčína před měsícem získala světový pás organizace WBC a může tedy vyzvat aktuální mistryni světa. Úspěchy sbírala ještě v amatérském boxu, tým ženské reprezentace opouštěla už jako mistryně republiky. Patří ji také ženský titul mistryně Evropy. Ústeckému kraji se tak podařilo pro roli vlajkonošek získat už kompletní duo nejlepších boxerek na profesionální úrovni u nás, na letní olympiádě v Brně vedla výpravu Fabiana Bytyqi.

 

Poslední zimní olympiáda se konala právě v Ústeckém kraji. Tady získala naše výprava 15 medailí, nejvíce z rychlobruslení a snowboardingu. Mladí olympionici budou rozmístěni po městech Pardubického kraje, a to v Litomyšli, kde bude také olympijský dům, České Třebové, Vysokém Mýtě, Chocni, Letohradu, Čenkovicích a na Dolní Moravě. Očekává se účast dohromady až 1722 sportovců, trenérů, servismanů a vedoucích výprav.

  01
Česká boxerská hvězda Lucie Sedláčková bude vlajkonoškou výpravy Ústeckého kraje. 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 10.1.2018 / 10.1.2018 | Zveřejnit od: 10.1.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém