Orientační nabídka


 

Firmy z Ústeckého kraje mohou požádat o dotaci na inovace. Od kraje dostanou až 199 000 Kč

v
Na inovaci vyvinutou ve spolupráci s výzkumníky mohou firmy v Ústeckém kraji od soboty 20. ledna žádat v programu Inovační vouchery Ústeckého kraje. Podniky i podnikatelé budou moci pro rok 2018 získat až 199 000 Kč na inovaci svých produktů, služeb i pracovních procesů. Oproti předchozím ročníkům vzrostla výše dotace, ale i vlastní podíl žadatele.
 

 
 

Ještě v loňském roce mohly firmy získat v programu Inovační vouchery Ústeckého kraje dotaci ve výši 120 000 korun, pro letošní rok je maximální částka až 199 000 korun. Příspěvek na inovaci vyvinutou ve spolupráci s výzkumnou organizací však může činit maximálně 70 % celkových způsobilých nákladů.

Kraj vyčlenil pro letošek na inovační projekty částku jednoho milionu korun plus nerozdělenou část dotace z roku 2017. „Aktuálně jde o více než 1,8 milionu korun, ale celková alokace může ještě vzrůst v závislosti na vyhodnocení letošních projektů,“ říká Miroslav Cingl z Inovačního centra Ústeckého kraje, které program administruje a vyhodnocuje.

Žádosti do programu mohou podávat firmy se sídlem či pobočkou v Ústeckém kraji od 20. ledna do 28. února roku 2018, a to elektronicky přes web Inovačního centra Ústeckého kraje (www.icuk.cz) a také vytištěné přes podatelnu Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Inovační vouchery Ústeckého kraje se v roce 2018 vyhlašují již počtvrté. Úspěšných bylo v předchozích třech ročnících 58 inovačních projektů, kterým Ústecký kraj prozatím přispěl na inovace bezmála 5,8 miliony korun.

O Inovačním centru Ústeckého kraje

Inovační centrum Ústeckého kraje, z.s., (ICUK) přispívá k pozitivní proměně regionu a vyšší konkurenceschopnosti podporou inovací a podnikavosti. Provozuje vlastní podnikatelský inkubátor a sdílenou kancelář pro začínající firmy, kterým pomáhá v akceleraci podnikání. Věnuje se také podpoře inovací a propojování firem s výzkumnými organizacemi, administruje mimo jiné dotační titul Inovační vouchery Ústeckého kraje. Pro motivaci k podnikání a vzdělávání přinesl ICUK do regionu řadu akcí – mj. festival startupů Festup, podnikatelské Snídaně šampionů Junior, večery neúspěchů úspěšných Fuckup Night anebo kreativní víkendy nad otevřenými daty Ústí City Hackathon. Pro párování firem a výzkumných organizací a realizaci transferu znalostí pořádá pravidelná rychlá inovační rande. ICUK mj. domluvil a rozběhl spolupráci UJEP a globální firmy Valeo na vývoji autonomních řídicích systémů a je rovněž hlavním koordinátorem úsilí testování autonomních aut v Ústí nad Labem. Vedle toho v expertní roli spolupracuje na projektu Restart a podílí se na přípravě a aktualizaci regionálních inovačních strategií (RIS a RIS3) atp.  ICUK založily Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje v listopadu roku 2015, plnohodnotně centrum funguje od září 2016.

Zdroj: Ondřej Klein, klein@cuk.cz

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 24.1.2018 / 24.1.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém