Orientační nabídka


 

Ústecký kraj předal ceny za účast v projektu Kraje pro bezpečný internet

bb
V pátek 26. ledna v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje proběhlo vyhlášení vítězů a předání cen vylosovaným řešitelům soutěžního kvízu z projektu Kraje pro bezpečný internet, určenému žákům a studentům. Do tohoto projektu je Ústecký kraj zapojen od roku 2015. Ceny vylosovaným a vítězi finálového kola kvízu předal náměstek hejtmana Petr Šmíd, který má v gesci oblast školství, mládeže a sportu.
 

 
 

„Pokládám za velmi prospěšné, že jsou žákům a studentům věnovány osvětové aktivity o bezpečném chování na internetu. Elektronická komunikace, sociální sítě i nakupování prostřednictvím e-shopů mohou přinášet rizika a je dobré být na to připraven. I krajský úřad se intenzivně věnuje kyberbezpečnosti,“ řekl při předávání cen Petr Šmíd.

 V rámci projektu Kraje pro bezpečný internet jsou zpracované e-learningové kurzy nejen pro školáky, ale i pro různé cílové skupiny obyvatelstva.

Soutěžního kvízu se zúčastnilo 499 žáků ze škol z celého Ústeckého kraje a vylosovanými výherci jsou:

  1. Martin Rajčan – Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Chomutov

  2. Jakub Hrdý – Střední odborná škola energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola, Chomutov

  3. Miroslava Hurijová – Střední škola řemesel a služeb, Děčín

Z účastníků finálového kola Kvízu PLUS se na druhém místě se umístil Honza Nguyen ze Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky v Teplicích a vítězem se stal Erik Müller z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem.

Krajský vítěz se zúčastní celorepublikového finále Kvízu PLUS, které proběhne v Praze dne 6. února 2018. Slavnostní vyhlášení vítězů je součástí programu Celorepublikové konference projektu Kraje pro bezpečný internet.

Ceny (mobilní telefony, X-box a notebook) věnovali společnosti sponzorující tento projekt, kterými jsou Microsoft, Gordic a CZ.NIC.

Kraje pro bezpečný internet je projekt Asociace krajů České republiky.

Více informací najdete na webu www.KPBI.cz.


 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 26.1.2018 / 26.1.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém