Orientační nabídka


 

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta jednal v Ústí nad Labem o dopravě

ll
Doprava, dopravní obslužnost, tarifní sjednocení a další vzájemná mezikrajská spolupráce, to vše se projednávalo na pracovním setkání hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a jeho náměstka pro dopravu Marka Pietera s Jaroslavem Komínkem, náměstkem hejtmana pro dopravu v Ústeckém kraji, kde se také jednání odehrálo. S libereckým hejtmanem se na krajském úřadě přišel pozdravit také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
 

 
 

„Téma dopravy je univerzální a řada záležitostí si vyžaduje mezikrajská řešení výhodná pro obě strany. S Libereckým krajem takto spolupracujeme již dlouho a věřím, že i toto jednání na nejvyšší úrovni napomůže rozvoji a prohloubení spolupráce v budoucnu,“ řekl po setkání náměstek hejtmana Jaroslav Komínek.

Vzhledem k dobrým vztahům mezi oběma kraji a jejich vzájemné provázanosti např. v oblasti cestovního ruchu a turismu se jednalo o mezikrajské spolupráci nejen v návaznosti spojů, která již funguje, ale do budoucna také o tarifní integraci (DÚK a IDOL), která by umožnila snazší a levnější cestování. S tím souvisí i myšlenka koncepce jednotného odbavování v linkové autobusové a železniční dopravě v celé republice. Kraje by o tom rády jednaly s významným sousedem, krajem Středočeským.

Již konkrétní obrysy má mezikrajská spolupráce na úrovni finančního vyrovnání autobusové dopravy. To by se mohlo rozšířit o železniční nostalgickou mezikrajskou linku Česká kamenice – Kamenický Šenov, která má turistický potenciál, a finanční podpora ze strany obou krajů by jistě posílila její význam.

V neposlední řadě se diskutovalo o zakládání krajských autobusových dopravců, neboť po Ústeckém kraji se rozhodl k tomuto kroku přistoupit i kraj Liberecký. Výměna zkušeností a názorů může tak oboustranně tento náročný proces vytváření nové společnosti na zelené louce usnadnit a urychlit.

ll
S libereckým hejtmanem Martinem Půtou se přišel pozdravit také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

 

ll
Zprava: hejtman Ústeckého kraje Oldřich bubeníček, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, náměstek libereckého hejtmana pro dopravu Marek Pieter a náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro dopravu Jaroslav Komínek

ll

ll

 

ll


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 8.2.2018 / 8.2.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém