Orientační nabídka


 

Výhled na zlepšení železniční cesty v Ústeckém kraji

1
Zástupci kraje se sešli s představiteli Správy železniční dopravní cesty, s.o., aby zhodnotili reakci na požadavky, které Ústecký kraj na sklonku loňského roku formuloval směrem k SŽDC.
 

 
 

Tisková zpráva z 22. února 2010

 

V kanceláři hejtmanky Ústeckého kraje dnes proběhlo jednání, na kterém se sešli zástupci kraje s představiteli Správy železniční dopravní cesty, s.o. (SŽDC) v čele s generálním ředitelem Janem Komárkem. Ústecký kraj na sklonku loňského roku formuloval své požadavky směrem k SŽDC. Jedná se především o možnost zvyšování rychlostí vlaků na vytipovaných tratích a úpravu nádraží, zastávek tak, aby se zvýšil komfort cestování pro občany a návštěvníky kraje. „Realizace našich požadavků přispěje ke zlepšení technického stavu železniční dopravní cesty, docílí se zkrácení jízdních dob a dojde ke zlepšení pohodlí cestujících,“ řekla hejtmanka Jana Vaňhová.

SŽDC si na dnešní jednání připravila reakci na požadavky kraje. „Zaměříme se na Vaše požadavky v rámci prostředků na provozuschopnost tratí,“ přislíbil Komárek. Ve spolupráci s krajem tak bude sestaven seznam prioritních akcí, na které budou k dispozici finanční prostředky. Rok 2010 by měl být rokem přípravným, kdy budou zpracovány studie proveditelnosti, projektové dokumentace a zahájí se přípravné práce. V příštím roce pak může odstartovat postupná realizace úprav a zlepšení. Dokončení se v závislosti na náročnosti jednotlivých akcí předpokládá v letech 2013 – 2015. Jedná se např. o elektrizaci koncových tratí Louka u Litvínova – Litvínov a Kadaň Prunéřov – Kadaň předměstí, dále zvyšování rychlostí na tratích Rumburk – Mikulášovice – Dolní Poustevna, Lovosice – Litoměřice ad.

Spolupráce mezi Ústeckým krajem a SŽDC bude pokračovat ve vydefinování společných priorit a společné koncepci rozvoje jednotlivých tratí. Nad problematikou budou zasedat pracovní skupiny, aby dle požadavků kraje a ve shodě s možnostmi SŽDC vznikl balíček opatření, jež se budou v Ústeckém kraji realizovat v nejbližších letech.

 

Připravila:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

mob. 737 203 666

hanackova.m@kr-ustecky.cz

 

1
Jednání u hejtmanky Jany Vaňhové

2
Hovoří Ing. Jan Komárek, generální ředitel SŽDC, s.o.

3
Prezentace připravovaných opatření

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 22.2.2010 / 22.2.2010 | Účinnost do: 31.3.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém