Orientační nabídka


 

Knihovníci - senioři hosty Severočeské vědecké knihovny

25.8.2010
Na oficiálním zahájení Setkání seniorů 2010 dnes dopoledne v budově knihovny v Churchillově ulici promluvila také krajská radní Jana Ryšánková. Zdůraznila, že podobná setkání jsou i výrazem poděkování za práci. I proto nad ním převzala záštitu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 25. srpna 2010

Na pozvání regionální organizace Svazu knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) a Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace Ústeckého kraje, pobývá v těchto dnech v našem regionu dvacet knihovníků – seniorů z celé země.  Organizátoři pro ně připravili vedle odborného semináře o novinkách v knihovnictví a práci se čtenáři také prohlídku ústecké „krajské“ knihovny či městské knihovny v Trmicích, prohlídky některých zajímavých ba pamětihodných míst Ústecka, společné posezení nebo koncert pěveckého sboru Bel Canto.

   Na oficiálním zahájení Setkání seniorů 2010 dnes dopoledne v budově knihovny v Churchillově ulici promluvila krajská radní Jana Ryšánková, jež má v gesci mimo jiné i kulturu. Zdůraznila, že podobná setkání jsou také výrazem poděkování za práci. I proto nad ním převzala záštitu hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Radní Ryšánková mimo jiné řekla: „Na území Ústeckého kraje se nachází více než 300 knihoven. Snažíme se prostřednictvím krajské knihovny a dalších sedmi pověřených pracovišť zajišťovat plnění regionálních funkcí tak, aby i v malých obcích byla dostupná pestrá nabídka odborné i zábavné literatury. Na zajištění této činnosti Ústecký kraj každoročně přispívá 8 mil. Kč. Vždyť v malé obci často knihovna představuje jediné kulturní a informační místo, kde se lidé mohou scházet a kde získají nové informace. Knihovny organizují i besedy, přednášky, dětské akce. Není to dávno jen výpůjční činnost.“

   Ředitel Svč. vědecké knihovny v Ústí nad Labem Aleš Brožek je potěšen, že setkáním knihovníků – seniorů byl v letošním roce pověřen právě zdejší SKIP a krajská příspěvková organizace. „Naši kolegové jsou tady už od včerejška a jsem přesvědčen, že po několika setkáních na Moravě budou odjíždět z Ústeckého kraje bohatší o nezapomenutelné dojmy i poznání z činnosti, vlastně poslání, kterému se většina z nich věnuje po celý život. Vážím si také záštity paní hejtmanky i pomoci Ústeckého kraje, který se knihovníkům z celé republiky prezentoval některými zajímavými propagačními materiály. Mnohé z toho, co účastníci letošního setkání poznali na vlastní oči, si odvážejí i domů…“ 

  Dnes dopoledne besedovali knihovníci i s ústeckým spisovatelem Ladislavem Muškou, odpoledne navštíví zubrnický skanzen či velkobřezenský zámek, zítra si prohlédnou z dubické vyhlídky Labe s Portou Bohemicou a také pomník Přemysla Oráče ve Stadicích.

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

1
Účastníky setkání knihovníků vítá krajská radní Jana Ryšánková

2

3

4

5

6
Ředitel Severočeské vědecké knihovny, p. o., Aleš Brožek

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 25.8.2010 / 25.8.2010 | Schváleno / Zrušeno: 25.8.2010 / 24.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém