Orientační nabídka


 

Zástupci kraje jednali v Republice srbské

logo ÚK
Zástupci Ústeckého kraje se minulý týden vydali do Republiky srbské, aby v zemi pokračovali v jednáních, která mají nastolit konkrétní podobu vzájemné spolupráce. V čele krajské delegace stál zastupitel ÚK, poslanec Parlamentu ČR a předseda Výboru pro zahraniční vztahy Zastupitelstva Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna.
Tisková zpráva z 20. 9. 2010
 

 
 

Cílem zahraniční cesty bylo jako první setkání s místopředsedkyní srbské vlády Jasnou Brkić, která delegaci Ústeckého kraje seznámila s možnostmi vzájemné podpory. Nejvíce by uvítala odbornou pomoc v hospodářské oblasti, zdravotnictví a školství. Dále Jasna Brkić zdůraznila možnosti turistického vyžití v Republice srbské, především jsou tu široké možnosti pro rafting, rybolov, horskou turistiku a další.

Jaroslav Foldyna informoval o zapojení Krajské hospodářské a Krajské agrární komory do spolupráce. Tématem rozhovorů byla i solární energie. Diskutovala se i možnost společných projektů na čerpání evropských peněz pro přistupující regiony, což by znamenalo oboustranně výhodnou spolupráci. Do budoucna by mohla vzniknout vzájemná spolupráce univerzit v Banja Luce a ústecké univerzity. Smlouva o spolupráci mezi Ústeckým kraje a Republikou srbskou byla podepsána letos v dubnu.

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 20.9.2010 / 20.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém